OLIMPIJADA IZ RUSKOG JEZIKA

Uspjeh učenika s pulskog Sveučilišta: Filip Krnjaković osvojio prvo mjesto

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Filip Krnjaković, student Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, osvojio je prvo mjesto u kategoriji studenata na Olimpijadi iz ruskoga jezika koju je organiziralo Sanktpeterburško državno sveučilište, što mu osigurava mogućnost besplatnog studiranja od godine dana na Državnom sveučilištu u Sankt-Peterburgu, najstarijem ruskom sveučilištu i jednom od najprestižnijih.

Na poticaj svoje nastavnice i mentorice Irene Mikulaco s Filozofskog fakulteta u Puli prijavio se na Olimpijadu iz ruskoga jezika. Osnovni cilj Olimpijade je poticati i motivirati mlade za učenje ruskoga jezika i kulture, razvijati kreativne sposobnosti i interes prema znanstveno-istraživačkom radu te stvoriti dodatne uvjete za podršku i razvoj ruskoga jezika izvan granica Rusije.

Natjecatelji su se najprije trebali registrirati od 3. do 30. prosinca 2018. Prvi krug natjecanja bio je virtualan i trajao je od 10. do 25. siječnja ove godine. Sastojao se od testa "Leksik. Gramatika" i podtesta "Pismo". Finale je trajalo od 4. veljače do 24. ožujka 2019. godine, održavalo se diljem svijeta, a Filip je sudjelovao u finalu u Bratislavi, gdje se ispitivalo pisanje, čitanje, slušanje i govorenje. Svim finalistima bio je prikazan promotivni film Državnog sveučilišta u Sankt-Peterburgu i održano je predavanje na kojem su predstavljene mogućnosti studiranja u Sankt-Peterburgu i što im donosi pobjeda na Olimpijadi.

Filip Krnjaković student je druge godine studija Japanskog jezika i kulture na Filozofskom fakultetu u Puli i vrlo je talentiran za učenje stranih jezika. Zna ruski i engleski, studira japanski jezik i uči sanskrt.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater