Aneks kolektivnog ugovora

Uslijed značajnog povećanja troškova života POVEĆANA PLAĆA I KOEFICIJENTI RADNIKA MONTE GIRO D.O.O. PULA

| Autor: Glas Istre
 Monte Giro - groblje (snimio: Dejan ŠTIFANIĆ)

Monte Giro - groblje (snimio: Dejan ŠTIFANIĆ)


Od 1. srpnja povećava se osnovica za obračun plaće sa dosadašnjih 3.550,00 kuna na 3.900,00 kuna, odnosno za nepunih 10%, a povećavaju se i koeficijenti radnih mjesta na kojima su plaće bile najniže. Tako se koeficijent čistačice povećava sa 1,05 na 1,30 odnosno za 23%, a ukopnika (grobara) sa dosadašnjih 1,55 na 1,70 što čini povećanje od 9,7%.

Provedena je i nova sistematizacija radnih mjesta koja predviđa također i povećanje najnižih koeficijenata za radnike u operativnom dijelu Društva, kao što su logistika i cvjećarnice. Najbitnije su to stavke Aneksa Kolektivnog ugovora za radnike Monte Gira d.o.o. Pula kojeg su danas potpisali Darko Bijelić direktor Monte Gira i Marina Cvitić predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Dogovor je to kojim su u ovom momentu zadovoljni i radnici i poslodavac, te Grad Pula kao osnivač i vlasnik ovog Društva, a cilj je bio zadržavanje standarda radnika uslijed značajnog povećanja troškova života.

Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije je tom prigodom istakla kako je dolaskom novog direktora značajno poboljšan socijalni dijalog kako sa socijalnim partnerom, tako i sa radnicima, pa su samim tim i međuljudski odnosi puno bolji. Radnici neopterećeno odrađuju svoje poslove i zadatke, posebno kad znaju da se njihov rad adekvatno cijeni. Direktor je pokazao izuzetnu solidarnost i socijalnu osjetljivost kad su u pitanju najranjiviji, odnosno oni s najnižim plaćama, a koji su i nositelji ove djelatnosti, čija se plaća povećala ovim Anexom.

Direktor Monte Gira Darko Bijelić istaknuo je da je veoma zadovoljan profesionalizmom i zalaganjem svih svojih radnika te da će se truditi održavati zadovoljstvo svojih radnika te njihov standard u okviru financijskih mogućnosti Društva. Posebno se želi zahvaliti na brzini i razumijevanju u kolektivnim pregovorima predstavnicima Grada Pule koji su također pokazali izuzetnu socijalnu osjetljivost u ovom teškom ekonomskom razdoblju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum