puno upisanih žena

U PULI OTVOREN PRVI KLUB PO TAJLANDSKOJ FRANŠIZI "PUNCH IT" Prva dvorana tajlandskog boksa radit će 24 sata dnevno

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


"Imate puno zainteresiranih?! Znači, svi bi se tukli?". "Ne, svi bi tukli!", glasio je tako šaljivi uvodni razgovor s vlasnikom novootvorenog i jedinog pulskog kluba tajlandskog boksa "Punch it" Denisom Vojnikovićem. Riječ je o tajlandskoj franšizi, ujedno i prvoj podružnici na europskom tlu. A u novoj dvorani od čak 250-ak kvadrata u Vrtlarskoj ulici u Puli sve je, samo ne šaljivo. Trenira se ustrajno i vrlo ozbiljno, a interesa je, kako smo se i sami uvjerili, napretek i to ne samo, kako bi se moglo pomisliti, među muškom populacijom, već je sve više i zainteresiranih žena. 

- Još sređujemo papire, ali osim tog formalnog dijela, već smo počeli s treninzima i, istina, interes je jako velik. Već sada imamo 50-ak članova od kojih je 20 žena. Tajlandski boks se poprilično razvio u posljednje vrijeme i popularizirao, a sada se spominje i mogućnost da bude olimpijski sport 2024. godine. Dakle, u ovom prostoru, svi zainteresirani za ovaj sport dobit će sve što im je potrebno.

Ovdje, osim muških i ženskih svlačionica, imamo i kompletno opremljenu teretanu, kardio kutak, ring kao centralno mjesto i dvoranu gdje za sada svi članovi treniraju Muaythai, odnosno tajlandski boks. Dvaput tjedno u jutarnjim i večernjim terminima održavaju se treninzi za žene i njih trenira Teo Mikelić, inače i sam vrsni borac i zasigurno prvo ime našeg kluba. Imamo i individualne treninge, a od iduće godine plan nam je uvesti i boks u program i to pod vodstvom trenera Danijela Horvata, kaže nam Vojniković koji, kao vrsni borac, i sam vodi treninge tajlandskog boksa.

Kako saznajemo, već godinama po mjesec dana boravi na Tajlandu, kolijevci ovog sporta, u koji na pripreme odlaze najbolji MMA borci iz cijelog svijeta, od Amerikanaca do Rusa.

- Tajland je, nakon Amerike, najveći trenažni centar na svijetu, gdje najbolje dvorane imaju i po tri, četiri tisuće kvadrata. Oni su to digli na jednu svjetsku razinu i sve to dobro prodaju. Tako sam i ja godinama boravio na otoku Koh Samui gdje se nalaze trenažni kampovi 'Punch it', gdje sam, osim treninga, stekao i dobre kontakte i u konačnici donio franšizu 'Punch it' u Pulu. Lani je sa mnom na Tajland otišao i Teo Mikelić. Tajlanđani su u tome stvarno daleko odmakli pa, osim samih dvorana, u kampovima imaju sve, osim što tu treniraju, tu i spavaju, jedu, imaju bazene, restorane, pa borci tijekom boravka nemaju uopće potrebu izlaziti iz kampa. Također, Tajlanđani su osmislili i vlastitu 'Punch it' liniju sportske opreme.

Riječ je o vrhunskoj, ručno rađenoj opremi, ali i sportskoj odjeći koju i ja namjeravam prodavati u klubu i tko želi, moći će je ovdje i nabaviti. Za sada svim zainteresiranim mogu poručiti da trebaju imati majicu, hlačice, ručnik i dobru volju i početi trenirati. Ono što će ovaj klub još izdvajati od ostalih jest 24-satno radno vrijeme. Cijeli će prostor biti pod video nadzorom, članovi će imati elektroničke iskaznice i tko želi moći će doći trenirati i u 2, 3 ujutro. Nema više izvlačenja da se nema vremena! Ovdje će moći doći kadgod, ističe Vojniković. 

Za sada se trenira od jutra do navečer s tim da je, očekivano, najviše članova u dvorani od 17 do 20 sati. Za našeg boravka, uz pridržavanje svih mjera, trenirali su brojni članovi pod vodstvom trenera i MMA i kickboxing borca Darija Jurkovića, inače pomoćnog trenera Tea Mikelića na čiji smo trening i mi taj dan "upali". U treningu je Mikeliću pomagao Denis Vojniković koji nam je ukratko rekao da se Mikelić sprema za Prvenstvo Hrvatske u Zadru, ali i da intenzivno radi na skidanju kilograma. Naime, mora skinuti čak 10 kilograma što ga, uz iznimno teške treninge, dodatno iscrpljuje. No, gledajući ga u ringu ne bi rekli da Mikeliću išta od toga teško pada. "Teški" su tek njegovi udarci nogom u fokuser koji praskaju dvoranom. Nekako nam je žao onoga tko će u Zadru ući s njim u kavez!

- Super su mi uvjeti treniranja u ovoj novoj dvorani, a bit će sve još i bolje, kratko nam je poručio Mikelić, a to nam je potvrdio i njegov trener Jurković zadovoljan svime što im, nakon višegodišnjeg treniranja u "Trojanu", pruža ova nova dvorana.

U klubu pomaže i Petar Jaman, diplomirani kineziolog, prvak Hrvatske i reprezentativac u kckboxingu. I zadnje, ali ne manje važno, Vojniković napominje da je s vlasnikom Punch it gyma Marcusom Musterom, dogovoren odlazak minimalno jedanput godišnje na Tajland, gdje bi i borci nekoliko tjedana boravili i trenirali u "Punch it" dvorani, sve o trošku kluba, i borili se na tajlandskim stadionima, pored borbi koje bi odrađivali u Hrvatskoj i inozemstvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini