PULA

U ponedjeljak počinje sanacija istočnog mola na popularnom kupalištu: KUPAČI NA VALKANAMA DOBIVAJU I NOVE STUBE ZA ULAZAK U MORE

| Autor: Z. STRAHINJA
(Z. STRAHINJA)

(Z. STRAHINJA)


Mol će sanirati tvrtka Murgons iz Pule, a ova gradska investicija vrijedna je 287.375 kuna

Sanacija istočnog mola na kupalištu Valkane počinje u ponedjeljak, budu li vremenske prilike to dopustile, a za očekivati je da radovi budu gotovi do kraja studenog.

- Da bi se kupačima osigurali bolji i kvalitetniji uvjeti odmora i relaksacije na jednom od najposjećenijih gradskih kupališta, Valkanama, Grad Pula nastavlja s ulaganjem i to kroz sanaciju istočnog mola, izvijestili su iz Odsjeka za informiranje. Mol će sanirati tvrtka Murgons iz Pule, a investicija je vrijedna 287.375 kuna.

Na molu su uočena značajna oštećenja i podlokavanja. Betonski temelj duž mola samo se nadzire na manjem dijelu i potpuno je odvojen od zida, a na donjoj polovici mola nastale su šupljine i rupe uslijed djelovanja mora. Obnovit će se i derutno stubište za silazak kupača u more na spoju mola s obalnim zidom.

- Iako su radovi bili planirani još proljetos, kako bi kupači prije početka sezone kupanja imali uređen mol, na žalost, zbog okolnosti uzrokovanih koronavirusom, nije bilo moguće početi s radovima niti ih je kasnije bilo moguće planirati, a da budu izvedeni do početka ljetne sezone. Kupalište Valkane predstavlja jednu od posjećenijih ljetnih lokacija Puležana te se vodi računa da se kontinuirano uređuje i nadopunjuje sadržajima, poručuju iz gradske uprave.

Na Valkanama je ovog ljeta, podsjetimo, osposobljen lift za ulazak osoba s invaliditetom u more. Prije toga uređena je i centralna zona kupališta, odnosno sanirana betonska ploča i odvod centralne zone kod tuševa, uređen je kupališni objekt i sanitarni čvor, teren za odbojku na pijesku, interna vodovodna infrastruktura, sunčališta na sjeverozapadnoj strani kupališta, postavljene su nove ljestve za ulazak u more, uređeni su centralni i bočni mol, a kupalište je obogaćeno stolovima, klupama i drugim sadržajima koji su, poručuju s Foruma, utjecali na dodatno podizanje kvalitete plažnog prostora.

Iz Grada poručuju da se kontinuirano ulaže i u ostale plaže i kupališta, posebno u Hidrobazu, Stoju, Valsaline (Mornar), Gortanovu uvalu… Ulaganja posljednjih pet godina u plaže i kupališta premašuju 20 milijuna kuna, a nastavit će se i kroz naredna razdoblja, poručuju iz Odsjeka za informiranje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater