BILJEŠKE IZ PULSKE SVAKODNEVICE

U OKU KAMERE: (Ne)vjerojatne pulske zgode ili kako su se u fontani u Ciscuttijevoj prale padele

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

(Snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


"Šta da vam kažem, ljudi kupe pecivo u Mlinaru pa bace škartoc u fontanu", požalili su nam se radnici Herculanee koji su neki dan ponovno mijenjali pumpu za vodu u fontani u Ciscuttijevoj ulici. Prije dvije godine, prisjećaju se radnici, pumpa je uništena jer je netko bacio petardu koja je eksplodirala u fontani.

No, ima i dovitljivih građana koji su se sjetili kako uštedjeti na vodi u vlastitom domaćinstvu. Zašto plaćati Vodovodu skupe račune kad se račun može ispostaviti svim građanima Pule?

"Rade sve i svašta. Peru boce i ambalažu jogurta da uštede. Voda u fontani zna biti potpuno bijela", nastavili su radnici sa žalbama. Nije prošao ni dan a i sami smo se uvjerili da se ovdje ne peru samo ispražnjene čaše jogurta namijenjene reciklaži. Jedan Puljanin donio je veliku torbu s padelama, očito tek ispražnjenim nakon ručka, ležerno sjeo na kameni rub i fino oprao posuđe u bistroj vodi fontane. "Nije to od mog posuđa, kod mene je sve čisto", ponudio je logično objašnjenje nakon što smo mu prenijeli primjedbu radnika.

Brzo, jeftino, čisto. Da bismo riječ rekli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum