Arena Hospitality Group 

POVRATAK ZVJEZDANOG SJAJA. Ekipa Glasa Istre u obnovljenom luxury Grand Brioni Hotelu. Pogledajte kako sada izgleda ovaj kultni pulski hotel

Prije nego što zakorači u hotel čije je otvorenje najavljeno u ožujku, gost može obaviti check-in online pa nema potrebu koristiti ni recepciju. Hotel ima 227 luksuznih soba: svaka od njih je mala galerija s pažljivo odabranim radovima lokalnih umjetnika

| Autor: Lara BAGAR


Nešto staro, novo, posuđeno i plavo, praznovjerje je kojega se drže mladenke da bi im brak bio uspješan. Prvi pogled na novi stari kultni hotel Brioni koji će na proljeće otvoriti vrata kao Grand Brioni Hotel gotovo da prati tu uzrečicu. Za početak, ne radi se o nikakvom praznovjerju, već o dobro promišljenom vrhunskom i kapitalnom projektu hotelske kuće Arena Hospitality Group teškom oko 34 milijuna eura kojim se kultnom pulskom hotelu, u kojem su odsjedale mnoge filmske zvijezde, izgrađenom 70-ih godina prošlog stoljeća želi vratiti stari sjaj. Jedna je to od najvećih investicija u hrvatski turizam, a definitivno najveća na jugu Istre koja se dugo očekivala. Hotel se prostire na površini od 21.000 četvornih metara, a oko njega je impresivan aromatični pejzaž na 27.000 kvadrata. Tzv. soft otvaranje, u sklopu kojeg će se provjeriti instalacije i funkcionalnost zdanja, predviđeno je 9. ožujka, a prvi gosti odsjest će nekoliko tjedana poslije tog datuma.

Prostor koji je trenutno u zadnjoj fazi namještanja obišli smo zajedno s Relijem Slonimom, predsjednikom Uprave AHG-a, Manuelom Kraljević, članicom Uprave pulske hotelske kuće te Aleksom Žikovićem, direktorom budućeg hotela Grand Brioni. Impresivni preuređeni hotel na litici nad morem očarava svojom arhitekturom koja je zadržala stari oblik, a novost su luksuz i nove tehnologije koje hotelu daju zvjezdani status. Hotel po veličini soba ima četiri zvjezdice, dok su ponuda i sadržaj na razini pet zvjezdica, a u Grupi ga pozicioniraju kao - luxury hotel.

"Zgrada je netaknuta, već izvalorizirana. Kada se obnavljala, vidjelo se koliko je to kvalitetna arhitektura", veli nam Kraljević pri samom ulazu u hotel koji je izvana odjenuo novo ruho.

Cijeli je interijer presvučen profinjenom golublje sivom bojom koja se prožima u hodnicima i debelim tapisonima u plavoj boji i toplim tonovima drveta. Prostor je pun intimnih niša koji gostu u hotelu s 227 elegantnih i luksuznih soba daje onaj osjećaj prijeko potrebne privatnosti. U podnožju hotela smješteno je nekoliko modularnih soba za sastanke i događaje, opremljene vrhunskom audio i video opremom koje se lagano mogu pretvoriti u jednu veliku konferencijsku dvoranu kapaciteta do 200 ljudi. Osim što je posebno dizajnerski osmišljen zahvaljujući kreativcima iz labinskog Studija 92, i ovaj hotel prati radove recentnih istarskih likovnih umjetnika. Umjetnine velikih formata nalaze se već na ulazu u lobi, a vidljive se doslovno u svakoj sobi. Naime, svaka je soba mala galerija, s pažljivo odabranim radovima lokalnih umjetnika, počevši od skulptura Marka Človeka i Ive Fonović, preko radova Tee Bičić, Roberta Paulette, Erosa Čakića i ostalih renomiranih umjetnika. Svojevrsni je to nastavak priče Art parka koji je Arena Hospitality Group već započeo dolaskom na Verudelu i nastavlja kroz objekte koji osim kutka za odmor postaju i umjetničke oaze koje turizam i gostu kojem se obraća Grand Brioni Hotel odmor diže na jednu novu razinu.

Plavi tonovi protežu se kroz hodnike i spavaće sobe čiji pogled očarava i zasjenjuje velike televizije. Luksuz je vidljiv na svakom koraku i u detaljima u sobama - od male mašine za kavu i posebno dizajniranih Illy šalica do kozmetike Aqua di Parma. Mini bar je prošlost, a tehnologija stvara novi moment konzumacije. Umjesto mini bara, na svakom katu nalazi se butler corner - ostakljena prostorija s proširenim ponudom mini bara, od hrane i pića, do proizvoda za osobnu njegu i poklona. Ona je ustvari dućan s bezgotovinskim plaćanjem, gdje mobitel postaje novčanik gosta, a kupljeno odlazi na račun sobe.

Dok se na tri etaže u visinu prostiru spavaće sobe, od dvokrevetnih do suite od 50 četvornih metara, donje tri etaže namijenjene su hedonizmu, čime se nastavlja tradicija samog hotela koji se na vrlo suptilan način povezuje s Pulom i Otočjem Brioni. Tako restorani nosi naziv Brioni Forum, Giardini Forum, Brioni Lungo mare. Posebnost koja će biti dostupna i nehotelskim gostima je atmosferični steak restoran za ljubitelje mesa Brioni Beef Club s prigušenim svjetlima i zagasitim bojama.

SPA i wellness Gemma di Brioni prostire se na dvije etaže hotela i zauzima čak 1.300 četvornih metara. U njemu se nalaze unutarnji bazen i jacuzzi, saune s velikim izborom temperatura i čak šest soba za posebno aromatizirane tretmane. Tu je i relax room sa zidom soli, a bit će dostupno više od 11 raznoraznih masaža. Vanjski infinity bazen na rubu litice dug oko 60 metara impresivan je i elegantan te se spaja sa finoćom hotela koji se osjeti u svakom kutku.

Digitalne tehnologije sastavni su dio iskustva u Grand Brioni hotelu koje daju onu dodatnu ali u novu vrijednost koje su nove okolnosti nametnule modernom putniku. Tako se vrata sobe otvaraju mobilnim uređajima, čime ključ ili kartica postaju suvišni. Gosti mogu upravljati klima uređajima, rasvjetom u sobi i televizorom putem svojih pametnih telefona. Prije nego što zakorači u hotel, gost može obaviti check-in online, tako da nema potrebu koristiti recepciju.

S obzirom da vlasnik hotela cijelo vrijeme ističe dobru suradnju s gradom i Puljanima, kaže da će plaže ostati iste i na njima će se Puljani kao i do sada moći kupati. Kad je riječ o betoniranju koje je ovih uznemirilo dio javnosti, iz AGH-a napominju da je riječ o saniranju postojećeg prilaza plaži radi sigurnosti gostiju. Iz Grupe nam otkrivaju još jedan kuriozitet: znajući da je hotel Brioni emotivna uspomena mnogim Puljanima, svim onima koji ovdje žele proslaviti godišnjicu braka Grand hotel Brioni taj dan nudi noćenje u pola cijene. Početna cijena dvokrevetne sobe je 400 eura, pola cijene za nezaboravno iskustvo u novom izdanju. Nomen est omen.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini