USRED NASELJA

Štinjanci svakodnevno očekivali da se s obiteljske kuće uklone tri antene. UMJESTO TOGA NA KROVU ISTE KUĆE OSVANULA JOŠ JEDNA, KAMUFLIRANA U DIMNJAK!

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Kada je kamion s baznom stanicom skrivenom u oplatu nalik dimnjaku stigao jučer ujutro u Baližerku, mještanima je rečeno da se samo zamjenjuje jedna od postojećih baznih stanica. No, nije prošlo dugo, nova je stanica postavljena na krov kuće, a nijedna od postojeće tri nije skinuta. Štinjanci su na teren jučer pozvali i pulsko komunalno redarstvo

 

Dok Štinjanci svakodnevno očekuju da se s obiteljske kuće u ulici Baližerka uklone tri bazne stanice mobilnih teleoperatera, jučer je na krovu iste kuće osvanula još jedna! Ako su mještani do sada strahovali od zračenja u susjedstvu, sada je strah još izraženiji pa se dugogodišnja borba stanara ujedinjenih protiv antena mobilne telefonije usred naselja - nastavlja.

Komunalni redar

- Bazne stanice na ovoj kući nalaze se na sto metara od dječjeg igrališta u koje je uloženo nekih 400 ili 450 tisuća kuna, a dva su dječja vrtića na nekih 300 metara. Uokolo su kuće, prva je na samo nekoliko metara, svuda uokolo obitelji su s malom djecom. Svi smo očekivali da će skinuti neku od njih, a sada je osvanula i četvrta, kaže nam predsjednik Mjesnog odbora Štinjana Dušanko Babić pokazujući nam kuću s pet dimnjaka. Od njih samo je jedan pravi, ostalo su antene kamuflirane u predimenzionirane "dimovode".

Kada je kamion s baznom stanicom skrivenom u oplatu nalik dimnjaku stigao jučer ujutro u Baližerku, mještanima je rečeno da se samo zamjenjuje jedna od postojećih baznih stanica. No, nije prošlo dugo, nova je stanica postavljena na krov kuće, a nijedna od postojeće tri nije skinuta. Štinjanci su na teren jučer pozvali i pulsko komunalno redarstvo.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom