KRKLJANAC U CENTRU GRADA

STANARI DA VINCIJEVE ULICE U PULI OGORČENI PONAŠANJEM PRIPADNIKA ISLAMSKE VJERE. "Mi uredno plaćamo parkirne karte, a njima se gleda kroz prste". PETKOM JE KRITIČNO!

| Autor: Chiara BILIĆ
Krljkanac u Da Vincijevoj

Na mrežnim stranicama džamije objavljeno je da "prilikom dolaska u Medžlis treba propisno parkirati automobil kako bi se promet mogao normalno odvijati" te da je besplatan parking osiguran u Rakovčevoj ulici

Petak nije dobar dan za stanare i stanarke Da Vincijeve ulice u Puli. Vrijeme je to kada pripadnici islamske vjeroispovijesti pristižu na molitvu u tamošnju džamiju - Medžlis pulske islamske zajednice - smještenu preko puta "žute škole", radi čega u ekspresno kratkom roku nastane prometni krkljanac, džumbus rijetko viđenih razmjera. Automobili doslovno preplave čitavu ulicu. Parkirani su ne samo na nogostupu, već i duž cijele prometnice. Blokiraju promet i, po navodima tamošnjih mještana, ugrožavaju sigurnost stanovnika. Riječ je, kažu, o višegodišnjem problemu od kojeg je, čini im se, gradska vlast dignula ruke.

foto

Prepričava nam tako i jedna stanarka kojoj je, kaže, "pun' kufer dvostrukih kriterija". Dok svi ostali građani, pa tako i stanari zgrada u Da Vincijevoj uredno parkiraju na lijevoj strani ulice i za to propisno plaćaju parkirnu kartu, dnevnu ili mjesečnu, pripadnici islamske vjeroispovijesti zaobilaze pravila i zakone. Njima se, tvrdi, kontinuirano gleda kroz prste.

Takvog terora, veli, nema nigdje.

"Imali smo situaciju kada se vozilo hitne pomoći nije moglo probiti do susjeda, a u pitanju je bilo zdravlje njihove bebe. Roditelji nisu mogli izvući svoj automobil odonuda ", prepričava ova stanarka, koja svoje navode potkrjepljuje fotografijom ulice snimljene prošlog petka.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini