OBOSTRANA KORIST

Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji IHJJ-a i Sveučilišta u Puli


Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji između Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje i Filozofskog fakulteta  Sveučilišta Jurja Dobrile potpisan je u četvrtak u Puli kojim obje strane izražavaju spremnost za suradnju u područjima od uzajamnog znanstvenog i stručnog interesa.

Ustvrdivši kako je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje krovna institucija u Hrvatskoj koja se bavi istraživanjima hrvatskoga jezika na svim planovima, njegov ravnatelj dr. Željko Jozić kazao je kako će ovaj ugovor biti koristan kako za nastavnike tako i za studente ovog fakulteta.

"Do sada smo imali dobru suradnju s pulskim sveučilištem ali ona se može još dodatno intenzivirati. Ovo nije naš prvi sporazum, takvu suradnju imamo i s ostalim sveučilištima u Hrvatskoj konkretno u Osijeku, Dubrovniku i Zadru", kazao je Jozić ponovivši kako ovaj sporazum zapravo donosi koristi i jednoj i drugoj strani. Naime, smatra, Institut dobiva jednu povezanost odnosno mrežu koja je nužna da znanstvene institucije budu na usluzi drugima poput Filozofskog fakulteta tako da znanstvenici koji proučavaju hrvatski jezik i objavljuju rezultate budu na usluzi fakultetima. Time će, kako je rekao, znanstvenici lakše i jednostavnije doći u kontakt sa studentima i profesorima čime će do izražaja doći povezanost koja doista postoji.

Izrazivši zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, dekanica Filozofskog fakulteta Klara Buršić-Matijašić istaknula je kako se radi o iznimno značajnom dokumentu jer će se time finalizirati nešto što se i do sada primjenjivalo a to je da će profesori i znanstvenici raditi u sprezi s Institutom u Zagrebu. 

"Za Filozofski fakultet od iznimne je važnosti jer ćemo time studente upoznati s radom Instituta čime će doći do unapređenja kvalitete studijskih programa jer će tako kolege s njihovim znanstvenim radovima utjecati na kvalitetu ali i na prosperitet naših studijskih programa" - poručila je dekanica Buršić-Matijašić dodavši kako će obje strane surađiivati između ostalog na realizaciji zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekata, studentskih projekata te na izdavanju zajedničkih publikacija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of