PULSKA FOTOGRAFKINJA

SNJEŽANA BRATANOVIĆ Predstavila se izložbom fotografija "Na rubu svijeta": Mitsko mjesto koje pleše po magli ljudske svijesti

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Davno sam naučila da putujući nosimo uvijek sebe sa sobom. Još i više ako se put odvija unutar nas samih. Tada raspetljavamo šavove koji su se nahvatali na tkanju života, uz same rubove, one koji nisu baš najidealniji niti najuredniji, napisala je Ina Delić u tekstu koji prati izložbu

Izlog Čitaonice Kluba umirovljenika narednih će tjedana krasiti izložba sve poznatije pulske fotografkinje Snježane Bratanović "Na rubu svijeta".

Drugačija od drugih

- Kada me Snježana zamolila da joj napišem predgovor za izložbu, bila sam počašćena i u isto vrijeme pomalo preplašena. Hoće li moje riječi moći dočarati ono što je ona, toliko talentirana i drugačija od drugih, htjela reći? Poznajem je godinama, a isto toliko se divim i njenim fotografijama. Nisam nikakav znalac, znam samo što mi se sviđa, a što ne, a ona baš uvijek uspije prikazati stvari iz nekog drugačijeg ugla, donijeti novinu, drugačiji pogled i emocije koje pršte iz svakog kadra.

"Na rubu svijeta" Snježane Bratanović

Rub svijeta mitsko je mjesto koje pleše po magli ljudske svijesti od naših početaka. Koliki su junaci ostavili svoje kosti kako bi provjerili što se krije iza obzora? Koliki neimenovani su riskirali sve i otisnuli se u nepoznato? Željni avanture, novih sazviježđa, novih okusa i mirisa. Davno sam naučila da putujući nosimo uvijek sebe sa sobom. Još i više ako se put odvija unutar nas samih. Tada raspetljavamo šavove koji su se nahvatali na tkanju života, uz same rubove, one koji nisu baš najidealniji niti najuredniji, napisala je Ina Delić za fotografije ove autorice.

Brojni uspjesi

Pulska fotografkinja Snježana Bratanović počinje se intenzivnije baviti fotografijom prije devet godina, iako interes za tu umjetnost kreće već puno ranije na klasičnim temeljima foto- radionica i edukativnim programima. Izlagala je na brojnim skupnim izložbama diljem Hrvatske i inozemstva, te samostalno u Zagrebu, Ljubljani i Puli. Nagrađena je i pohvaljena za svoj rad.

Rad pulske ove fotografkinje odabran je za izlaganje na Salonu fotografije Vinkovci 2020.

"Na rubu svijeta" Snježane Bratanović"Na rubu svijeta" Snježane Bratanović

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of