nalaz stigao danas

SAZNAJEMO: Još dva vatrogasca u Puli zaražena koronavirusom. Doznajemo i kako su se zarazili

| Autor: Marica KOŠTA
Arhiva G. I.

Kod još dva vatrogasaca pulske Javne vatrogasne postrojbe danas je potvrđena zaraza koronavirusom, a obojica su u izolaciji duže no vatrogasac o kojem smo danas već pisali. 

-Bojazni da su zaraženi i drugi  pripadnici JVP koji su na svojim radnim mjestima nema jer su sva trojica vatrogasaca koji su imali simptome prehlade i više od 11 dana u izolaciji, kazao nam je zapovjednik JVP Pula Ivan Rojnić. 
On je pojasnio da su ova dvojica vatrogasaca u izolaciji otkako su se svojim liječnicima opće prakse obratili zbog pojave blagih simptoma prehlade. 
- Liječnici su smatrali da se radi o virozi pa su ostali kod kuće na bolovanju tako da nisu kontaktirali s kolegama. Tek nakon potvrđenog slučaja zaraze vatrogasaca za kojeg ste ranije danas pitali i oni su se podvrgnuli testiranju te je nalaz stigao danas. U tijeku je epidemiološka obrada, to su ljudi koji imaju svoje obitelji, te će se provesti sve potrebne mjere.
Čini se da zaraza koronavirusom kod ove posljednje dvojice dolazi iz kontakta sa zaraženom osobom koja je bila u Brtonigli, zaključio je Rojnić još jednom napominjući da u JVP Pula nema bojazni da je još netko tko je na radnom mjestu u JVP Pula zaražen u kontaktu sa spomenutim kolegama jer su oni na bolovanju i nakon kontakta sa zaraženom osobom nisu dolazili na posao. 

Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini