NAKON SASTANKA U ZAGREBU

SAD JE VEĆ JASNO: Vlada ne može dati novac za plaće Uljaniku, KONČAR U OVOM TRENUTKU TO NE ŽELI UČINITI


Nakon jučerašnjih sastanaka u Vladi čini se da Uljanik ide prema stečaju. Naime, kako je rekao ministar Darko Horvat, Vlada nema zakonskog mehanizma putem kojeg može financijski pomoći pulskoj tvrtki, a izabrani strateški partner Danko Končar u ovom trenutku to ne želi učiniti. Naime, Končar još nije preuzeo Uljanik, da bi se to dogodilo mora Europska komisija prihvatiti Plan restrukturiranja, te mu je u ovom trenutku rizično davati svoja sredstva ako nije sigurno da će preuzeti Uljanik.

 "Što ako Europska komisija ne odobri Plan restrukturiranja", rekao je Končar nakon sastanka u Vladi. Također je napomenuo da problem nije u mogućem stečaju, već u budućem poslovanju Uljanika.

"Uljanik je kapacitiran na 7,5 brodova godišnje, a proizvede ih 2,5", rekao je Končar.  

Kao moguće rješenje, ministar Horvat naveo je projiciranu blokadu i projicirani stečaj čime bi se, kako je naveo, osiguralo šest plaća za radnike.

Predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda izvijestio je nakon sastanka s ministrima da Vlada zapravo nema mehanizam da osigura novac za isplatu plaća u pulskom Uljaniku i riječkom 3. maju. Da bi Vlada mogla odobriti državni novac, mora biti prihvaćen program restrukturiranja. (GI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PETKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini