napuštena zgrada promijenila vlasnika

RUGLO NA OSAM TISUĆA KVADRATA Robnu kuću preuzeo britanski fond. Grad tamo zamišlja garažu. Britanci zasad šute

| Autor: Borka PETROVIĆ

Nekadašnje središte trgovačkog života grada, a danas ruglo, na temelju je ustupljenog založnog prava preuzeo britanski fond Istria Real Estate S.Á R.L. sa sjedištem u Luksemburgu * Smatram da je u centru grada potreba za parkingom velika i da je ovo savršena lokacija za tako nešto, kaže dogradonačelnik Robert Cvek

  

Robnu kuću Pula, nekadašnje središte trgovačkog života grada, a danas ruglo, čiji je vlasnik bila Istra d.d., na temelju je ustupljenog založnog prava preuzeo britanski fond Istria Real Estate S.Á R.L. sa sjedištem u Luksemburgu. Iako smo kontaktirali zagrebačko odvjetničko društvo Buterin&Posavec koje zastupa ovaj fond, do zatvaranja novina nismo dobili odgovor koji su planovi novog vlasnika s atraktivnom zgradom u samom srcu grada.

Nepoznati planovi

Od dogradonačelnika Roberta Cveka doznajemo da, za sada, Grad Pulu nitko nije kontaktirao i nisu im poznati planovi novog vlasnika za ovu zgradu. No, smatra da gradu nedostaje parkirana kuća u centru te se nada da bi potencijalni investitor mogao razmišljati i u tom smjeru, a Grad će mu pružiti svu potrebnu podršku.

- Moram napomenuti da je riječ o privatnom vlasništvu i da mi ne možemo odlučivati što će biti sa zgradom, ali smatram da je u centru grada potreba za parkingom velika i da je ovo savršena lokacija za tako nešto jer sva infrastruktura već postoji, kaže Cvek.

 A još donedavno se govorilo da će zgrada postati hotel sa sto soba i garažom. Podsjetimo, otkako se kat po kat robne kuće gasio te je (ras)prodan i zadnji artikl iz nekad bogate ponude Istre d.d., a Robna kuća trajno zatvorila svoja vrata, zgrada zjapi prazna. U kolovozu 2017. pisali smo da tvrtka CCS, većinski vlasnik Istre d.d., želi zgradu što prije staviti u funkciju. Namjera im je bila nekadašnju šoping meku pretvoriti u jedinstveni gradski hotel sa stotinjak soba, dok bi podrumski dio bio iskorišten kao podzemna garaža.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of