BIVŠI ŽIVOZIDAŠ NA METI BIVŠIH ČLANOVA UPRAVE ULJANIKA

ROSSANDA, BRGIĆ I GRBAC TUŽILI DAMIRA GRÜNBAUMA ZBOG BONUSA: Grünbaum želi iskoristiti suđenje da se objavi koliko su trošili na aute i službene kartice, DOK JE ULJANIK PROPADAO

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
Marinko Brgić, Veljko Grbac i Gianni Rossanda dobivali su bonuse dok je Uljanik klizio u propast (M. MIJOŠEK)

Marinko Brgić, Veljko Grbac i Gianni Rossanda dobivali su bonuse dok je Uljanik klizio u propast (M. MIJOŠEK)


U dokumentu koji potpisuje Boris Dvoršak, pomoćnik direktora tvrtke Uljanik Poslovni sistemi, stoji kako je Gianni Rossanda primio 240 tisuća kuna u bruto iznosu, dok su Veljko Grbac i Marinko Brgić dobili po 180 tisuća kuna bruto. Odluku o isplati donio je Nadzorni odbor Uljanika 24. siječnja 2017. te je novac isplaćen u siječnju 2017. Dakle, Nadzorni odbor Uljanika, u kojem su sjedili i predstavnici sindikata kao zastupnici radnika, odobrili su trojici članova Uprave isplatu od 600.000 kuna bruto zbog njihova očito dobrog rada

Donedavno član Živog zida a sada neovisni političar iz Umaga i član Skupštine Istarske županije, Damir Grünbaum, sudski će odgovarati za navodnu povredu časti i ugleda Giannija Rossande, Marinka Brgića i Veljka Grbca, bivših članova Uprave Uljanika koju je, po njihovom mišljenju, počinio izjavom objavljenom u Glasu Istre 5. veljače 2018.

Tada je Grünbaum, još kao član stranke Živi zid, objavio kako su članovima Uljanikove Uprave u travnju 2017. isplaćeni bonusi u iznosu od 2,3 milijuna kuna, što oni smatraju klevetom, pa su uz angažman odvjetnika Rajka Brankovića podnijeli privatnu tužbu po Kaznenom zakonu.

Prvo ročište u tom svakako zanimljivom procesu održat će se 4. veljače 2020. godine na Općinskom sudu u Puli. Dakle, dvije godine od objavljene izjave u Glasu Istre sudski će se početi ustanovljavati je li Grünbaum oklevetao bivše čelnike Uljanika. Njihovo odvjetnik je sudskom spisu priložio i dokument iz kojeg je vidljivo da su oni primili određene iznose na osnovu "varijabilnog dijela plaće", ali kako nije riječ o ukupno 2,3 milijuna kuna, nego o manjim iznosima koje su im pripadali na osnovu rezultata rada u 2016. godini.

OPŠIRNIJE ČITAJTE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum