DOGOVOR ZAGREBA I PULE

RASPISAN NATJEČAJ ZA HIDROBAZU:  1.200 kreveta, 4 zvjezdice minimalno, koncesija na 50 godina, a godišnja naknada 2,3 milijuna kuna

| Autor: Chiara BILIĆ
Za koga je uređivana plaža na Hidrobazi?

Povjerenstvo će javno otvoriti ponude 30. kolovoza ove godine te će u roku od 60 dana utvrditi rang listu ponuditelja

Nakon višemjesečnog najavljivanja Ministarstvo državne imovine napokon je raspisalo javni poziv za gradnju turističke zone Hidrobaza u Štinjanu. Time je i službeno krenula potraga za investitorom koji bi to područje, površine veće od 281 tisuću četvornih metara, u roku od pet godina pretvorio u elitni turistički raj za goste malo dubljeg džepa.

Postupak je to koji je pokrenut s mrtve točke nakon što je gotovo 15 godina tvrtka Brijuni rivijera neuspješno tragala za ulagačem kroz istoimeni projekt. Ovaj novi pokušaj oplemenjivanja tog dijela Pule pokrenut je temeljem sporazuma potpisanog u studenom prošle godine između suvlasnika zemljišta, Grada Pule i Republike Hrvatske.

Turistička zona Hidrobaza planirana je Urbanističkim planom uređenja (UPU) Štinjana kao zona ugostiteljsko-turističke namjene, s kapacitetom od oko 1.200 kreveta. Izabrani investitor na tom području morat će izgraditi građevine ugostiteljsko-turističko namjene od minimalno četiri zvjezdice. Uz to, investitor će se morati obvezati da će izgraditi i prateće i ostale sportsko-rekreacijske sadržaje, u skladu s odredbama UPU Štinjan.

Pravo građenja s najboljim ponuditeljem potpisat će se na rok od 50 godina, počevši od dana sklapanja ugovora o osnivanju prava građenja. Investitor će se odabrati na osnovi najpovoljnije visine naknade, odnosno najvišeg ponuđenog iznosa, a u slučaju da dođe do dviju ili više identičnih ponuda, izabrat će se ona koja u idejnom projektu predviđa veći broj smještajnih kapaciteta u hotelima.

Početni iznos godišnje naknade za osnivanje prava građenja je 2,3 milijuna kuna, a ugovoreni iznos naknade za osnivanje prava građenja, kao što je ministar Goran Marić i najavljivao početkom godine, revalorizirat će se tri godine od početka plaćanja

Za elitni turistički raj na Hidrobazi Grad Pula će, kao partner u projektu, u skladu s prostorno planskim uvjetima osigurati preduvjete za izgradnju, dogradnju ili rekonstrukciju komunalne infrastrukture koja se financira iz sredstava komunalnog doprinosa te će ju izgraditi u vrijednosti radova do visine komunalnih doprinosa koje će najpovoljniji ponuditelj kao investitor biti obavezan platiti na ime realizacije sadržaja u obuhvatu projekta. Preostali dio troškova potrebnih za izgradnju infrastrukture platit će investitor. Osim toga, Grad će osigurati preduvjete za izgradnju elektroničke komunikacijske infrastrukture, javne vodoopskrbe i odvodnje.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini