GRADILIŠTE DUGE POVIJESTI

PUNIH 13 GODINA NIJE SE RADILO NIŠTA I MNOGI SU GA NAZIVALI PULSKIM RUGLOM: Ipak, stiže promjena na bolje - nastavlja se izgradnja hotela s četiri zvjezdice na pulskoj rivi

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA


Sada radimo na pročelju i širimo prozore. Ovi radovi trajat će mjesec dana, a o suglasnosti konzervatora ovisit će kada će hotel bio u cijelosti gotov. Treba naći i ozbiljnu arhitektonsku kuću za projektiranje i opremanje interijera, a tražimo i kuću koja će hotel voditi, jer ću ga dati u najam, kaže investitor Denis Vujović

Nakon 13 godina stagnacije, konačno su prije mjesec dana krenuli radovi na hotelu na pulskoj Rivi u vlasništvu Denisa Vujovića. Zapuštenu novogradnju na križanju Rive, Flaciusove i Ulice Stovagnana, preko puta Uljanikove kapije za Otok, mnogi su nazivali pulskim ruglom!

Zahvati na pročelju trajat će još oko mjesec dana (Zvjezdan STRAHINJA)

- Ja ću hotel napraviti do kraja. Bit će to lijep hotel, s četiri zvjezdice. I vjerujem da će biti na korist starom gradu, rekao nam je investitor Denis Vujović. Hotel, odnosno gradilište duge povijesti, svojedobno smo nazivali Codenovim, po jednoj Vujovićevoj tvrtki, sada ugašenoj, dok se gradnja trenutno vodi pod njegovim drugim poduzećem - Crni Otto.

Sve što konzervatori traže

Kada smo prošle godine pisali o interpolaciji u "roh bau" fazi, naveli smo da je slučaj gradilišta pred sudom, s obzirom da su nam iz gradskog Odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu rekli da je Konzervatorski odjel u Puli uložio veto na ozakonjenje građevine. Tada Vujović nije želio komentirati situaciju za novine, barem ne dok se postupak ne okonča. Godinu dana kasnije, radovi su krenuli, a Vujović nas je pozvao na gradilište. Što se to u međuvremenu promijenilo?

Prozivan je za gradnju na štetu susjeda, prekoračenje gabarita, nepoštivanje konzervatorskih zahtjeva… (Zvjezdan STRAHINJA)

- Sve se radi i sve ćemo napraviti što konzervatori traže. Sada radimo na pročelju, u skladu sa zahtjevima konzervatora. Na primjer, prema prvom projektu bili su postavljeni prozori 160 puta 160, a konzervatori su uvjetovali da se naprave veći prozori i sada ugrađujemo prozore od 300 puta 150, kaže Vujović.

Zamjerka konzervatora, podsjećamo ga, bila je i da se postavi kosi krov na zadnjoj etaži, a Vujović nas je odveo na vrh zgrade da bi pokazao da se i tamo nešto radi. "Sve će se to uskladiti na obostrano zadovoljstvo", rekao je.

Denis Vujović: Hotel je uvijek bio u skladu s projektima (Zvjezdan STRAHINJA)

Hotel, koji je dugo djelovao kao beznadan slučaj i propala investicija usred grada, imat će 34 sobe, četiri apartmana i restorančić. Kada će biti gotov?

- Ovi radovi na pročelju trajat će mjesec dana. Važno je da dobijemo suglasnost konzervatora, zato sve ovo i činimo, i o tome će ovisiti kada će hotel bio u cijelosti gotov. Treba naći i ozbiljnu arhitektonsku kuću koja će raditi na projektiranju i opremanju interijera, a tražimo i kuću koja će hotel voditi, jer će hotel ići u najam, neću ga ja voditi, rekao je Vujović.

Prvi ulagao u stari grad

Kaže nam da je hotel građen prema projektima, da odstupanja nije bilo. Posljednje dokumente za gradnju ishodovao je još 2012. godine, ali je činjenica i da se već godinama predmet povlači po sudu zbog veta konzervatora.

Prozori se proširuju na zahtjev konzervatora (Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of