SATELITSKE SNIMKE

Pulski gradonačelnik Boris Miletić o onečišćenju zraka nad Pulom: Pratimo situaciju, ZA SADA NISU POTREBNE MJERE ZAŠTITE

| Autor: Portal GlasIstre.hr
U centru za gospodarenje otpadom Kaštjun nije zabilježena nikakva izvanredna aktivnost (Milivoj MIJOŠEK)

Nakon što smo objavili da je automatska mjerna postaja Kaštijun jutros ponovo zabilježila vrlo lošu kvalitetu zraka nad Pulom i užom okolicom, stiglo je i priopćenje iz Grada Pule:

"Kako su satelitske snimke otkrile tijekom jučerašnjeg dana je došlo do širenja onečišćenog zraka s područja rijeke Po u sjevernoj Italiji prema području Istarske županije u smjeru juga Istre prema njezinom sjeveru.

S obzirom kako na području Istre i Kvarnera jedino mjerne stanice u Višnjanu i Puli mjere najmanje razine čestica, one do 2,5mg, jedino su one i zabilježile trenutno onečišćenja zraka," navode iz Grada Pule.

Situaciju je komentirao i gradonačelnik Pule Boris Miletić:

"Pratimo situaciju na terenu, u kontaktu smo sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i odmah ćemo izdati potrebna upozorenja ako nam stručne službe jave da su potrebne bilo kakve mjere opreza. Za sada mjere zaštite nisu potrebne. Trenutna situacija je posljedica je loših vremenskih uvjeta koji dovode onečišćenje iz Italije.

Ponavljam, kako detaljno pratimo situaciju i informirat ćemo javnost s novim informacijama ukoliko će isto biti potrebno," ističe Miletić.

U centru za gospodarenje otpadom Kaštjun nije zabilježena nikakva izvanredna aktivnost koja bi mogla uzrokovati ove novonastale promjene te je situacija s onečišćenjem jednaka onoj na sjevernom dijelu istarskog poluotoka.

Satelitska snimka onečišćenja zraka nad Istrom

Inače, situacija na terenu može se pratiti i putem satelitskih snimki preko sljedeće poveznice: http://aqicn.org/forecast/model/emep-europe/

Više o ovoj temi čitajte ovdje:

Mjerenja na automatskoj postaji Kaštijun: JUTROS PULA OPET S NAJGOROM KVALITETOM ZRAKA U HRVATSKOJ


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater