SADA DJELUJU POPUT AVETI

PULSKA SVJETLEĆA ATRAKCIJA na Uljanikovom otoku već je tri mjeseca u mraku. Otkrili smo TKO JE I ZAŠTO UGASIO "DIVOVE"

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Ovo je prvo duže razdoblje da dizalice s Otoka u noći ne pozdravljaju Puljane i ne dočekuju njihove goste raskošnim bojama (Arhiva)

Sada su u brodogradilištu dvije tvrtke - Uljanik u stečaju i Uljanik Brodogradilište 1856, i s objema treba dogovoriti uvjete novog uključenja s obzirom da je jedna tvrtka vlasnik koncesije i električnih instalacija, a druga dizalica. Upravo pripremam razgovore s predstavnicima tih tvrtki da "Svjetleće divove" opet upalimo. Vjerujem da će to biti uskoro, kaže Sanja Cinkopan Korotaj

Gradom su zakolale priče da su otimači i skupljači sekundarnih sirovina u Uljaniku oštetili kablove i da je to razlog što su prepoznatljivi pulski "Svjetleći divovi" već neko vrijeme u mraku. Izgleda da je priča najobičnija patka, a da je pravi razlog što dizalice brodogradilišta ne svijetle puno prozaičniji - financijska štednja u ovo nesretno epidemiološko doba.

Ovo je, nakon šest godina, i prvo duže razdoblje da dizalice s Otoka u noći ne pozdravljaju Puljane i ne dočekuju njihove goste raskošnim bojama.

- Rasvjeta na dizalicama ugašena je 1. travnja, uslijed epidemije koronavirusa. Upravo pripremam razgovore s predstavnicima dviju tvrtki u Uljaniku da "Svjetleće divove" i opet upalimo. Vjerujem da će to biti uskoro, rekla nam je Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Grada Pula koja je preuzela na sebe troškove električne energije i održavanja dizalica osvijetljenih 2014. godine prema projektu Deana Skire, poznatog pulskog dizajnera osvjetljenja.

Nakon propasti brodogradnje u Puli i stečaja Uljanika proteklih godina, ove se godine dogodila i epidemija koronavirusa, koja je "Divove" zapravo pretvorila u aveti na uspavanom Otoku. Cinkopan Korotaj otkriva nam da bi pred ponovno uključenje trebalo i dogovoriti smanjenje cijene održavanja, koja zasigurno opterećuje pulski TZ u uvjetima bitno reduciranih turističkih brojki.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater