DO NEDJELJE

Proslava svetkovine sv. Tome

| Autor: Glas Istre
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Proslava svetkovine sv. Tome apostola, zaštitnika Pulske biskupije i grada Pule, koja je počela jučer misom u Katedrali, nastavlja se sve do nedjelje, 3. srpnja. Danas, 1. srpnja, nakon krunice svetu misu je predvodio vlč. Vladimir Brizić, predstavnik Vodnjanskog dekanata.

U subotu, 2. srpnja, trećega dana trodnevnice, u 18.30 sati započinje Svečana molitva prve večernje na čast sv. Tome apostola. U 19 sati svetu misu predvodi vlč. Stipe Breko, predstavnik Labinskog dekanata. Nakon mise slijedi koncert klasične glazbe koji će održati ansambl mladih istarskih glazbenika Organum Histriae.

U nedjelju, 3. srpnja, na svetkovinu sv. Tome apostola, u 9 sati u Katedrali održat će se misa na talijanskom jeziku, a 10.30 župska misa za narod. Središnje svečano koncelebrirano misno slavlje u Katedrali, uz obred blagoslova novog kipa sv. Tome apostola, u 19 sati predvodi mons. dr. Dražen Kutleša, apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije i nadbiskup metropolita Splitsko-makarske nadbiskupije, u koncelebraciji sa svećenicima Porečke i Pulske biskupije.

U 20.30 sati, na Trgu sv. Tome ispred katedrale održat će se koncert suvremene duhovne glazbe na kojem će nastupiti: Sofija Cingula, Bruno Krajcar, Grupa Oton, Daniel Damjanović i Zbor Milost. Na Trgu kralja Tomislava program počinje u 20 sati, a nastupaju plesne skupine Sense&Dance, Art Dance i Cool Step. Nakon njih predstavit slijedi nastup mladih pulskih glazbenika: Lare Demarin, Danijela Moscarde, Valerija Ricchiuta i Devina Juraja. Laguna bend izvest će pak obrade domaćih i svjetskih hitova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini