U gradskoj palači

Prijem za predstavnike taekwondoa


U Gradskoj palači održan je jučer prijem za grupu južnokorejskih majstora taekwondoa i pastora prezbetarijanaca koji su u posjeti Puli povodom ovogodišnjeg obilježavanja 50. godina taekwondoa u Hrvatskoj. U ime Grada Pule primila ih je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Predsjednik Taekwondo kluba Karlovac Miroslav Brežan, jedan od pokretača taekwondoa u ovom dijelu Europe, predvodio je predstavnike taekwondoa te se zahvalio Gradu i zamjenici na prijemu, na podržavanju sporta i izrazio želju da bude još uspjeha, obljetnica i razmjena iskustava.

Inače, Brežan je bio reprezentativac Hrvatske i bivše Jugoslavije, trener državnih reprezentacija i momčadi koja je nastupila na Olimpijadi u Seoulu 1988. godine. Međunarodni je sudac prve klase, a 2009. godine u SAD-u je primljen u Kuću slavnih taekwondoa. Dobitnik je više nagrada, među njima i one za životno djelo, jer je sudjelovao u osnivanju pedesetak taekwondo klubova širom bivše države. Godine 2013. imenovan je direktorom Kuće slavnih taekwondoa za Europu.

U Puli su sportašima uz Brežana domaćini bili profesor Branko Popović i Slavko Jereb. Južnokorejske majstore taekwondoa Pula je posebno impresionirala te su izrazili želju da je ponovo posjete te u budućnosti ovdje organiziraju veliko natjecanje u taekwondou. (B. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini