KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE PULE

PREDSJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA DUŠICA RADOJČIĆ „Ovdje smo u službi građana i odluke moramo donositi u suradnji s njima“

Javna uprava mora postati servis građana, a donositelji odluka odgovorni za upravljanje javnim dobrima i financijama Grada. Zato ćemo koristiti sve mehanizme i alate koje Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo ima za transformaciju gradske vlasti u transparentan, odgovoran, dostupan i efikasan servis građana, poručila je Dušica Radojčić

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
(snimio Duško Marušić Čiči)

(snimio Duško Marušić Čiči)


U Circolu je danas konstituirano novo Gradsko vijeće u idućem četverogodišnjem razdoblju, za čiju je predsjednicu jednoglasno izabrana Dušica Radojčić. Ona će svoju dužnost obnašati dvije godine, nakon čega će je, u iduće dvije, zamijeniti predstavnik SDP-a. Svečano je prisegnuo 21 vijećnik, a s obzirom da u pulskom predstavničkom tijelu nedostaje vijećnik srpske nacionalne manjine, on će se izabrati na izborima koje Vlada mora raspisati u roku od 90 dana od konstituiranja Gradskog vijeća.

gg

Uoči sjednice predstavnici Nezavisne liste Filipa Zoričića, SDP-a i koalicije Možemo!, Nova ljevica i Zelena alternativa – Orah potpisali su programski sporazum o postizbornoj suradnji kojim će, kako je najavio gradonačelnik Filip Zoričić, mijenjati način upravljanja gradom. Njegovi zamjenici u ovom su mandatu Ivona Močinić i Bruno Cergnul. Sjednicu je otvorio pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, koji je kazao da se izborom predsjednice Gradsko vijeće smatra konstituiranim. Zoričić je poručio vijećnicima da na idućim sjednicama surađuju, razgovaraju, konstruktivno raspravljaju i rješavaju svakodnevicu koja je ispred nas.

-Želim od sveg srca da rasprave teku argumentirano jer je jedan jedini cilj da živimo dobro u našem gradu. Srdačno i sretno svima, poručio je.

Potpredsjednik Gradskog vijeća jučer se nije birao, no bit će predložen kandidat IDS-a Ardemio Zimolo.

Novoizabrana predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić zahvalila se na povjerenju, te kazala da će svoju dužnost u iduće dvije godine obavljati savjesno i časno.

-Sjednice ću voditi nepristrano, radne materijale vijećnicima ću slati pravodobno te brinuti da rasprava bude kvalitetna i na očekivanoj razini. Potrudit ću se da budem spona između gradonačelnika, Gradskog vijeća i gradske uprave. Posebnu ću pažnju posvećivati javnosti rada Vijeća, te iskoristiti mogućnosti koje pruža Poslovnik za uključivanje javnosti u donošenje odluka putem javnih rasprava o nacrtima akata i pozivanjem predstavnika mjesnih odbora, udruga građana, vijeća nacionalnih manjina i predstavnika druge zainteresirane javnosti na sjednice Vijeća.   Ovdje smo u službi građana i odluke moramo donositi u suradnji s njima. Javna uprava mora postati servis građana, a donositelji odluka odgovorni za upravljanje javnim dobrima i financijama Grada. Zato ćemo koristiti sve mehanizme i alate koje Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo ima za transformaciju gradske vlasti u transparentan, odgovoran, dostupan i efikasan servis građana, obećala je Radojčić.

gg

Vijećnicima se obratio i novoizabrani istarski župan Boris Miletić, koji je, čestitajući im, rekao da mu je veliko zadovoljstvo što ih može pozdraviti kao župan.

- Suradnja Istarske županije, istarskih gradova i općina je neminovna i nužna jer samo zajedničkim snagama možemo doprinijeti boljitku naših građana koji su vam dali svoje povjerenje, jednako kao što su ga meni dali građani diljem Istre, što je velika čast, ali i još veća odgovornost. Na svima nama je da to dobiveno povjerenje i opravdamo. Kao župan ću biti maksimalno otvoren za suradnju jer sam uvjeren da su zajedništvo i sinergija preduvjeti progresa, zato vas pozivam da kao članovi ovog predstavničkog tijela budete konstruktivni, a po potrebi, kroz otvoreni i civilizirani dijalog, i kritični. Istarska županija će i dalje biti vaš partner i vjerujem da ćemo i u iduće četiri godine surađivati na zajedničkim projektima. Kao odličan primjer takve suradnje u proteklom mandatu izdvojio bih novu Medicinsku školu u Puli čiju su izgradnju u jednakim omjerima financirali Istarska županija i Grad Pula. Tu je i projekt izgradnje i opremanja naše nove Opće bolnice: rekao bih da je to jedna od najznačajnijih investicija u istarskom zdravstvu u proteklih više od 20 godina. Zalagat ću se da po tom principu realiziramo i dogradnju Doma za starije osobe “Alfredo Štiglić“ u Puli na čiji smo početak predugo čekali zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa s državom, ali i ti problemi su riješeni. Pred nama je puno projekata i posla. Da bismo maksimalno iskoristili sve dodatne potencijale koje naša regija ima i da bi svaki kutak Istre bio još ljepši, razvijeniji i ugodniji za život, želim vam svima produktivan i kvalitetan mandat, poručio je Miletić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum