ZA POVEĆANJE SIGURNOSTI U PROMETU

Poziv građanima: PREDLOŽITE LOKACIJE ZA NADZOR BRZINE

| Autor: Mateo SARDELIN

Na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj, 3. travnja, provest će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila te policija poziva građane da predlože lokacije na kojima žele da se kontrolira brzina. Naime, zbog nepropisne brzine kretanja događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozlijede.

Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise. Stoga će se na području Policijske uprave istarske, ali i čitave Hrvatske, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s poginulim osobama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Nadzor će se provesti tijekom cijelog dana te će policija taj dan pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska uprava istarska poziva građane da predlože lokacije, na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila. Svoje prijedloge moguće je dostavljati između 20. i 30. ožujka na adresu elektroničke pošte [email protected]. Nakon zaprimljenih prijedloga, policija će analizirati dostavljeno te će odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila koje su pogodne za nadzor brzine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter