SLAVLJE U PODNE

POGLEDAJTE VELIKU FOTOGALERIJU / Brojni Puljani i Puljanke okupili su se na Silvestarsko jutro u najvećem istarskom gradu i obilježili kraj Stare godine: PODNE JE NOVA PONOĆ

| Autor: Lara BAGAR


Puljani su koronavirusu u inat zamijenili dan za noć, te su sukladno epidemiološkim mjerama u 12 sati tj. u podne odlučili proslaviti kao da je 12 sati tj. ponoć.

Stoga je grad već u jutarnjim satima bio krcat. Neki su došli odraditi zadnju kupovinu, neki su čak otišli i kod frizera, a većina je odlučila podne iskoristiti za druženje u društvu prijatelja i obitelji, posebice mališana, na zraku na gradskim trgovima. Domaćima su se priključile i grupe turista, koji u današnje vrijeme izgledaju kao vjesnici neke bolje budućnosti i koji nisu odoljeli bogatoj blagdanskoj ponudi ića i pića koja se nudila u kućicama od Giardina do Foruma.

Šampanjac su zamijenili kuhano vino i kuhani gin koji su godili prohladnom danu koji je započeo pomalo sneno obavijen maglom a koja je, poetike radi posljednjeg dana u godini, dala onaj potrebni zimski ugođaj kakav priliči i Silvestrovu. Gotovo svi imaju iste želje - a to je zdravlje i da Nova bude kao ona stara.

U gradu je bila prava blagdanska špica. Neki su se prigodno odjenuli za jutarnji izlazak u grad budući da će ona prava ponoć kod većine završiti u papučama, jer organiziranog dočeka na otvorenome nema.

Doček u podne u Puli (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Jutarnjem Silvestrovu pridružio se i pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji je poručio i što želi svojim sugrađankama i sugrađanima u 2022. godini:

"Želim samo puno zagrljaja i osmijeha svima, da ne nosimo one kožnate maske, da budemo iskreni i normalni ljudi i našim sugrađanima i sugrađankama želim da na isti način volimo grad", poručio je u društvu supruge pulski gradonačelnik.

Za one željne cjelodnevnog druženja na otvorenome kućice i ugostiteljski objekti biti će otvoreni nešto duže od uobičajenog , pa će svatko pronaći svoje mjesto pored kućice.

Doček u podne u Puli (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Doček u podne u Puli (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Doček u podne u Puli (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Doček u podne u Puli (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Doček u podne u Puli (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Doček u podne u Puli (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Doček u podne u Puli (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Doček u podne u Puli (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)Doček u podne u Puli (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini