TREĆI NAJVEĆI DIONIČAR

Plinio Cuccurin ulazi u Nadzorni odbor pulske tvrtke Alpha Adriatic

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Plinio Cuccurin

Plinio Cuccurin


Nakon što je početkom ove godine kroz tvrtku Plinio d.o.o kupio 4,30 posto dionica te postao treći najveći dioničar Alpha Adriatica, poznati istarski poduzetnik Plinio Cuccurin i novim potezom dokazuje veliko povjerenje u tu svoju investiciju. Naime, Cuccurin je prihvatio kandidaturu za članstvo u novom Nadzornom odboru pulskog brodara koji će dioničari birati na Glavnoj skupštini Društva zakazanoj za 26. kolovoza.

"Prihvatio sam kandidaturu za člana Nadzornog odbora Alphe Adriatica, nositelja tradicije i kulture istarskog i hrvatskog pomorstva, jer sam uvjeren da tvrtka ima održivu i profitabilnu budućnost temeljenu na zamislima osnivača te ispravnim i zakonitim odlukama dosadašnjih rukovodstava i uprava", kazao nam je Cuccurin, kratko komentirajući odluke da se snažnije osobno angažira u poslovanje tvrtke.

Budući da se aktualnim članovima bliži kraj mandata, Nadzorni odbor utvrdio je prijedlog izbora dva nova člana koji bi svojim stručnim kompetencijama nastavili jednako kvalitetno izvršavati zahtjevne zadaće nadzornog tijela Društva. Uz Cuccurina, predložen je i Janez Zevnik, koji je gotovo čitavu radnu karijeru proveo u kompaniji i trenutno je šesti na listi top deset dioničara, dok će preostalog člana NO-a, sukladno zakonu i statutu Društva, imenovati radnici.

Alpha Adriatic, dioničko društvo sa sjedištem u Puli čija je osnovna djelatnost međunarodni pomorski i obalni prijevoz robe brodovima za rasute terete te brodovima za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija, prije nekog vremena za sobom je ostavio teško razdoblje kroz koje je prolazilo u zadnjoj fazi kao Uljanik Plovidba.

Oporavak je započeo snažnim jačanjem tržišta pomorskog prijevoza koji se dogodio nakon popuštanja pandemije koronavirusa, a da je on bio uspješan govore i poslovni rezultati ostvareni u prošloj godini u kojoj je društvo ostvarilo 10,6 milijuna kuna dobiti. Pozitivni trendovi u Alpha Adriaticu nisu ostali bez odjeka ni na tržištu kapitala, te je konstantni rast vrijednosti dionice ponovno privukao pozornost brojnih investitora pa i Plinija Cuccurina, koji će ovim svojim osobnim angažmanom sigurno doprinijeti tome da se ti pozitivni trendovi nastave i ubuduće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini