BESPLATNE BIOTEKINE RADIONICE U PULI

Otključaj tajne živog svijeta


Udruga Bioteka iz Zagreba poziva svu zainteresiranu djecu od 7 do 13 godina da im se pridruže na besplatnim zabavnim edukativno-znanstvenim radionicama "Otključaj tajne živog svijeta – morska priča u Puli!" koje će se održati 3. srpnja u dva termina, u 10 i u 16 sati, u uvali Stoja (kod kampa Stoja).

Nakon što su posjetili brojne druge primorske gradove, Biotekin tim sada po prvi put dolazi i u Pulu, a njihov zanimljiv i vrlo poučan projekt sufinancira Grad Pula. Kroz zabavne "uradi sam" aktivnosti na otvorenom, te kroz kreativne igre i pokuse, djeca će upoznati bioraznolikost obalnog staništa. Projekt je namijenjen djeci od 7 do 13 godina s ciljem da uče o bioraznolikosti morskog plićaka i opasnostima kojima su izloženi morski organizmi kada je u pitanju ljudska djelatnost, te kako možemo proaktivno djelovati da zaštitimo prirodu, okoliš i lokalnu bioraznolikost. Tijekom radionice sudionici će se, radeći u malim timovima, upoznati s identifikacijom biljaka, algi i životinja uz determinacijske ključeve prilagođene njihovom uzrastu, tehnikama promatranja i hvatanja životinja te praćenja njihovih tragova, kao i sakupljanjem morskih algi i biljaka.

Predviđeno trajanje radionica je dva školska sata u što su uključeni povremeni odmori, a može se prijaviti do 25 polaznika po radionici. Sve informacije mogu se dobiti na e-mail [email protected] ili na telefon 091/1922 – 448, dok se obrazac za prijavu nalazi na adresi https://goo.gl/forms/S9ALQuGkX96B8AvA2. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter