PULA

ODRŽANA IZBORNA SJEDNICA UABA: Boris Siljan na čelu pulskih antifašista

| Autor: Lara BAGAR
Novo predsjedništvo predalo je plaketu Liviju Blaškoviću

Novo predsjedništvo predalo je plaketu Liviju Blaškoviću


Novi saziv Predsjedništva udruge antifašista Grada Pule krajem svibnja održalo je izbornu sjednicu na kojoj je definiralo programe za mandatno razdoblje od 2021. do 2025. godine.

Pohvalili su dosadašnje vodstvo koje je uložilo izniman trud u radu, promicanju svih vrijednosti antifašizma te očuvanju povijesne baštine.

Novo predsjedništvo na čelu s novoizabranim predsjednikom Borisom Siljanom, predao je plaketu zahvale dosadašnjem i dugogodišnjem Predsjedniku Udruge Liviju Blaškoviću na nesebičnom radu u promicanju antifašističkih vrijednosti. Udruga je dala podršku povjesničaru dr. sc. Milanu Radoševiću na promicanju vraćanja prijašnjih imena ulica kako bi se dao veći dignitet lokalnim vrijednostima.

Novi saziv, smatraju pulski antifašisti, suočava se s problemom pribavljanja novih članova, skrbi o socijalno osjetljivom članovima kao i promicanja povijesnih činjenica i vrijednosti putem zavičajne nastave.

Istaknuli su da će opravdati dosadašnji rad Udruge, te se nadaju novim programskim zamasima kojim bi dali novi input budućim pokoljenjima, priskrbili nove simpatizere te postavila valjane smjernice za budućnost. Udruga će i dalje nastojati biti prisutna na svim društvenim događajima grada Pule.

- S novim sazivom moramo dostići status u društvu koje se jako i dostojanstveno artikulira pri očuvanju vrijednosti stečenih iz antifašističkog pokreta, poručilo je novo vodstvo UABA-e.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini