LIJEPE VIJESTI

Objavljen još jedan realni statistički pokazatelj koji govori DA JE PULA MEĐU NAJBOLJIM GRADOVIMA U ZEMLJI

| Autor: Portal Glas Istre

Na temelju istraživanja koje je proveo portal gradonačelnik.hr vezano za najnovije podatke Državnog zavoda za statistiku o kretanju stanovništva, Pula je, u apsolutnim brojkama, 2018. bila najprivlačniji grad za život u Hrvatskoj (Zagreb je van konkurencije).

Naime, tijekom 2018. u Pulu se uselilo 319 ljudi više nego što se iselilo, čime je prva u apsolutnim brojkama (u postocima prva je Novalja) ispred Samobora, Solina i Varaždina.

Ukupno, od 2011. do 2018., Pula je na devetom mjestu sa 538 stanovnika više, a prvi je Dubrovnik sa 1.799. Zagreb je u istom razdoblju bogatiji za 20.000 ljudi.

"Pula je prije svega siguran i miran grad u koji je dobrodošao svatko dobronamjeran. Uz skladan suživot, uvažavanje različitosti i toleranciju među ljudima, upravo smo po tome prepoznati i to nas na neki način izdvaja od drugih. Dobrim dijelom posljedica je to sustavnog i promišljenog rada te svih onih mjera koje poduzimamo kako bi našim sugrađanima omogućili što veći standard i kvalitetu života. Uz sigurnost, ugodnu klimu i odličnu prometnu povezanost, jedan od ključnih kriterija prilikom odabira grada gdje će se skrasiti i osnovati obitelj za mlade je mogućnosti zapošljavanja. Po tom pitanju u Puli smo učinili značajan iskorak s obzirom na to da se stopa nezaposlenih iz godine u godinu sve više smanjuje. Pula je danas, uz Zagreb, grad s najviše poduzetnika u odnosu na broj radno sposobnog stanovništva, a nedavno je proglašena i gospodarski najuspješnijim gradom u Hrvatskoj. Tome značajno pridonose upravo brojne poticajne mjere koje kontinuirano omogućujemo našim poduzetnicima, a koje su ključ kad je riječ o stvaranju povoljnog i motivirajućeg poduzetničkog okruženja", rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum