PRESELJENJE "METISA"

O GOSPODARENJU ŠKOVACAMA Matić: Ferić nije odradio svoju domaću zadaću! U dnevni red Gradskog vijeća predlaže NEŠTO ŠTO SE VEĆ REALIZIRA

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Metis (Snimila Danijela Bašić-Palković)

Metis (Snimila Danijela Bašić-Palković)


Svi vijećnici sve potrebne informacije u svakom trenutku mogu dobiti ili provjeriti u našim upravnim odjelima i u gradskim službama. Vijećnik Ferić to jako dobro zna, te je poprilično neozbiljno i od njega i od njegovih kolega da nepripremljeni i neinformirani ulaze u raspravu o ovako važnim temama, kaže pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić

Pozivajući se na peticiju stanovnika naselja Ilirija u Šijani, SDP-ov gradski vijećnik Danijel Ferić predsjedniku pulskog Gradskog vijeća Tizianu Sošiću uputio je prijedlog da dnevni red ovotjedne sjednice upotpuni prijedlogom zaključka o izradi prostorno planskih uvjeta za preseljenje centra za prikupljanje i obradu otpada "Metis" sa sadašnje lokacije u Šijani. Svoju su inicijativu iz najjače oporbene stranke u Puli obrazložili i na konferenciji za novinare.

I tu ništa ne bi bilo sporno da iz Gradske uprave ne tvrde da je postupak čije pokretanje traži SDP još od veljače ove godine u tijeku!

"Briga o uspostavi kvalitetnog sustava gospodarenja otpadom na području Pule jedan je od ključnih ciljeva svih nadležnih tijela slijedom čega se kontinuirano provode aktivnosti na njegovom unaprjeđenju, ali i poboljšanju funkcioniranja uspostavljenog sustava. Jednu od ključnih karika u navedenom procesu, kako za korisnike tako i za davatelja usluge, predstavljaju lokacije, kao i broj reciklažnih dvorišta. Radi se o prostorima za predobradu i selektiranje glomaznog i zelenog otpada, čime će se stvoriti preduvjeti za daljnje povećanje izdvajanja korisnih sirovina. Slijedom toga, u Odluci o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Pule iz veljače ove godine, navedena je upravo potreba preispitivanja i dorade planskih rješenja koja se referiraju na mogućnost realizacije novih reciklažnih dvorišta na prostoru Pule. Dakle, radi se o proceduri koja je pokrenuta radi stvaranja prostorno planskih preduvjeta za realizaciju dodatnih lokacija ovih građevina kako bi reciklažna dvorišta bila čim dostupnija građanima, te da bi se stvorili preduvjeti za zaokruživanje ciklusa pojedinih frakcija otpada“, odgovarajući na naš upit poručili su iz Grada.

Napominju kako je, vodeći računa o pokrivenosti čitavog područja Pule, te boljoj dostupnosti svim građanima, sveukupnim planskim rješenjima uz lokaciju Valmade ostavljena mogućnost realizacije reciklažnih dvorišta i na Velom Vrhu, u Dolinki te na Stoji.

"Svi vijećnici sve potrebne informacije u svakom trenutku mogu dobiti ili provjeriti u našim upravnim odjelima i u gradskim službama. Vijećnik Ferić to jako dobro zna, te je poprilično neozbiljno i od njega i od njegovih kolega da nepripremljeni i neinformirani ulaze u raspravu o ovako važnim temama. Da je odradio "domaću zadaću" ne bi u dnevni red predlagao nešto što se već realizira“, kazao je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić komentirajući predloženu dopunu dnevnog reda. Izmjene i dopune navedenog prostornog Plana koje sad "iniciraju" Ferić i SDP, kaže Matić, u završnoj su fazi što znači da je provedena javna rasprava, te izrađeno Izvješće o provedenoj javnoj raspravi u skladu s kojim je izrađen Nacrt Konačnog prijedloga Plana.

Konačni prijedlog ovoga Plana je, sukladno zakonskoj obvezi, 14. listopada upućen Zavodu za prostorno uređenje Istarske županije na ishođenje mišljenja koje prethodi ishođenju suglasnosti nadležnog Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine te se do konca godine očekuje i njegovo upućivanje predstavničkom tijelu radi donošenja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini