ZLATNI TEHNIČARI

Novi uspjeh učenika Tehničke škole iz Pule na najvećoj nacionalnoj izložbi mladih inovatora: ZLATO I SREBRO ZA FILIPA GEMBECA I KARLA MIKULACU

| Autor: Lara BAGAR
Denis Gentilini, Karlo Mikulaco i Filip Gembec uz nagrađeni robot za prenošenje tereta

Denis Gentilini, Karlo Mikulaco i Filip Gembec uz nagrađeni robot za prenošenje tereta


Fantastičan trio, učenici trećeg razreda pulske Tehničke škole Filip Gembec i Karlo Mikulaco pod vodstvom mentora Denisa Gentilinija nastavljaju nizati iznimne uspjehe. Posljednji su postigli 29. svibnja na najvećoj izložbi inovacija mladih u Hrvatskoj, Inova-mladi 2021., 21. izložbi inovacija učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te studenata s međunarodnim sudjelovanjem koja je održana u Narodnom sveučilištu Dubrava - Kulturnom centru u Zagrebu.

Učenicima srednjih škola bilo je omogućeno izlaganje u tri kategorije, srednje škole, software - srednje škole i maturalni radovi. Iskusni i nagrađivani "zlatni tehničari" Filip Gembec i Karlo Mikulaco izložili su dva rada u kategoriji srednjih škola. Prvi rad, FPGA stepper motor driver, izradio je Filip Gembec samostalno, a drugi rad, robot za prenošenje tereta, njihov je zajednički rad. Oba su realizirana za vrijeme priprema za WorldSkills Croatia, natjecanje u međusektorskoj disciplini robotika, gdje su osvojili treće mjestu u robotici zahvaljujući strasti, znanju i iznimnim sposobnostima, ali i još jednom uspješnom mentorstvu profesora Denisa Gentilinija.

Ocjenjivački sud dodijelio je zlatnu medalju Filipu Gembecu za FPGA stepper motor driver, a srebrnu medalju obojici za robota za prenošenje tereta. Kako stvari stoje, o ovim mladim genijalcima još ćemo pisati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater