PRIMJENA OD 4. SRPNJA

Novi sustav odlaganja i odvoza otpada za poslovne korisnike u centru Pule: ZELENE KONTEJNERE MOGU IZNIJETI TEK IZA PONOĆI

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Milivoj Mijošek)


Vezano uz početak primjene novog cjenika, koji započinje 1. srpnja, Pula Herculanea u cilju podizanja kvalitete usluge i čistoće užeg centra Pule uvodi novi raspored te sustav odlaganja i odvoza miješanog i selektivnog komunalnog otpada za sve poslovne korisnike koji se nalaze u užem središtu grada.

Novi raspored i pravila odlaganja te prikupljanja otpada s primjenom će krenuti od 4. srpnja, a o svim novitetima poslovni korisnici će biti obaviješteni i direktnim putem od strane predstavnika Pula Herculanee.

„Kao tvrtka sustavno radimo na podizanju kvalitete pružene usluge, a jedan od ključnih ciljeva novog sustava i rasporeda odvoza otpada je osigurati uvođenje reda koji će rezultirati podizanjem kvalitete života svih stanovnika u centru Pule i podići čistoću ovog djela grada koji obiluje turističkim znamenitostima i brojnim posjetiteljima. Ovim putem pozivam sve poslovne korisnike na odgovornost pri odlaganju otpada te prilagodbu na novi raspored odvoza, a kako bismo zajedničkim snagama doprinijeli tomu da imamo čišći i uredniji centar Pule, što nam je vjerujem zajednički cilj i želja.“ – ističe Robi Fuart, direktor tvrtke Pula Herculanea.

Ovim novitetom poslovni korisnici se pozivaju da zelene posude namijenjene za miješani komunalni otpad pozicioniraju u sklopu vlastitih objekata i da ih iznose na mjesta za prikupljanje tek iza ponoći, te ih vraćaju u vlastite prostore najkasnije do 9 sati ujutro. Novim sustavom i rasporedom obuhvaćene su i trgovine, a koje su ujedno nužne veću i manju kartonsku ambalažu držati unutar svojih prostorija gdje će ih djelatnici Pula Herculanee pokupiti od 8 do 9 sati svakog jutra.

„Proces prelaska na novi način prikupljanja komunalnog otpada u strogom centru Pulu iziskuje određenu promjenu dosadašnjih navika, a svi zajedno dužni smo surađivati i voditi brigu o posudama i poštivanju novih pravila sakupljanja kako bi poboljšali kvalitetu života i vizuru grada. Novim sustavom tako će biti zabranjeno odlaganje otpada i držanje posuda za sve vrste otpada na javnim površinama, a naši će zaposlenici biti na maksimalnoj usluzi svim poslovnim korisnicima kako bi se osiguralo nesmetano odvoženje svih vrsta otpada.“ – dodaje Robi Fuart.

Za sve poslovne korisnike koji se neće pridržavati novim pravilima predviđene su propisane kazne za nepropisno odlaganje otpada, kao i za odlaganje otpada van predviđenog vremena.

Pula Herculanea poziva sve poslovne korisnika da se u slučaju dodatnih pitanja te ukoliko još uvijek ne posjeduju posude za miješani komunalni otpad ili karticu za podzemne kontejnere jave na broj telefona 052/638-425, odnosno mailom na info@herculanea.hr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini