NAJNOVIJEDOGOVOR

Ništa od najavljenog štrajka u gradskim ustanovama u Buzetu Mirenje je uspjelo - za sada NEMA ŠTRAJKA!


Mirenje je završilo uspješno i to mi je vrlo drago. Usuglasilo se ono što je u ovom trenutku najbolje za sve, što je moguće, i sa strane Grada Buzeta i sa strane sindikata. Svi su bili tolerantni s time da su neka pitanja još otvorena, a neka se trebaju rješavati s kolektivnim radnim ugovorom, izjavio je Božidar Kokić, miritelj u ime Gospodarskog socijalnog vijeća, odnosno Ministarstva rada, nakon jučerašnjeg drugog sastanka mirenja održanog u sklopu postupka pokrenutog u kolektivnom radnom sporu koji je prethodio najavljenom štrajku u gradskim ustanovama u Buzetu.

Na prvom sastanku u nazočnosti miritelja krajem prošlog tjedna, Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije ponovio je sindikalni zahtjev kojim se traži povrat osnovice za obračun plaća na nivo iz 2008. godine prije nego je umanjena za 6 posto, dok je, gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić ponudio korekciju određenih koeficijenata za pojedina radna mjesta. Taj je prijedlog početkom ovog tjedna dostavio miritelju koji je za jučer sazvao novi sastanak u Buzetu.

- Gradonačelnik je predložio izmjenu koeficijenata, sindikati su o tome raspravljali po svim radnim jedinicama, predložili par izmjena na njegov prijedlog koje je gradonačelnik prihvatio, korigirao ih te je na kraju postignut dogovor. Smatram da su obje strane pokazale toleranciju, sto posto nikad nitko nije zadovoljan, ali mislim da je postignut visok stupanj zadovoljstva, izjavio je Kokić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam