u prvih devet mjeseci

Neto dobit HT-a porasla na 872 milijuna kuna, prihodi na 5,79 milijardi


Hrvatski telekom (HT) u prvih je devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit od 872 milijuna kuna, što je za 18,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, dok su ukupni konsolidirani prihodi porasli za 2 milijuna kuna, na 5,79 milijardi, priopćila je u srijedu ta kompanija.

U usporedbi s istim razdobljem prošle godine, EBITDA prije jednokratnih stavki u prvih devet mjeseci 2018. porasla je za 3,5 posto, na 2,43 milijardi kuna, uz maržu od 41,9 posto.

Porastu profitabilnosti doprinosi i Crnogorski Telekom koji je ostvario EBITDA u iznosu od 177 milijuna kuna, što je za 5,2 posto više od EBITDA-e ostvarene u istom razdoblju 2017. godine, kaže se u priopćenju.

U izvješću se još ističe da su nastavljena ulaganja u mrežnu infrastrukturu. Od početka godine investirano je 1,24 milijardi kuna, a većina ulaganja odnosi se na modernizaciju infrastrukture za fiksnu i mobilnu mrežu.

„U prvih devet mjeseci postigli smo odlične rezultate, a prema ostvarenom rastu svih ključnih financijskih pokazatelja riječ je o jednom od najboljih kvartala Hrvatskog Telekoma u posljednjih 5 godina. Do kraja godine nastavljamo s investicijama, koje su već sada premašile 1,241 milijarde kuna, čime Hrvatski Telekom dodatno potvrđuje poziciju vodećeg investitora u Hrvatskoj“, poručio je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković u poslovnom izvješću.

Pristupnom mrežom nove generacije (NGA) sada je pokriveno 58,1 posto kućanstava, a optička pristupna mreža dostupna je za 399 tisuća kućanstava. U mobilnoj mreži, unutarnja pokrivenost stanovništva 4G mrežom iznosi 78,7 posto, dok je pokrivenost u vanjskom okruženju na razini od 98,4 posto, navodi se između ostalog u izvješću. (H)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater