NAKON UREĐENJA

Nakon više od pet godina u neuvjetnoj Uljanikovoj kasarni koja je pred prodajom "zdravstveno" će se preseliti u novi prostor. Bit će u samom CENTRU GRADA

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Već pet godina u neuvjetnim prostorima u Uljanikovoj kasarni na Bulevaru (Dejan ŠTIFANIĆ)

Već pet godina u neuvjetnim prostorima u Uljanikovoj kasarni na Bulevaru (Dejan ŠTIFANIĆ)


Projektna dokumentacija trebala bi biti izrađena u roku od mjesec dana, slijedi natječajna procedura za izbor izvođača radova, stručni nadzor i koordinatora zaštite na radu. Radovi su planirani unutar 180 dana, što znači da u nove prostore neće prije druge polovice iduće godine

Pulska ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje trebala bi se iz Uljanikove kasarne na Bulevaru preseliti na novu adresu, u Ulicu Kačića Miošića 4 u centru grada, u nove prostorije kupljene još početkom godine. No, točan datum preseljenja još uvijek nije poznat budući da se prostor prethodno mora prilagoditi, a prije toga treba izraditi opsežnu dokumentaciju. Naime, iz Službe za odnose s javnošću HZZO-a na naše pitanje o datumu selidbe odgovaraju da prostor u novoj zgradi koja se nalazi pored bivše Mehanike zahtijeva uređenje i prilagodbu poslovanju Zavoda.

- Stoga je pokrenuta izrada projektne dokumentacije za uređenje novog poslovnog prostora. Postupak, između ostalog, obuhvaća i ishođenje suglasnosti te odobrenja nadležnih tijela. Prema planu, projektna dokumentacija bi trebala biti izrađena za mjesec dana, objašnjavaju iz Zavoda.

Nakon toga Zavod pokreće postupak izbora izvođača radova, stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu. Ti bi radovi, prema planu, trebali biti završeni u roku od 180 dana, što znači da u nove prostore neće prije druge polovice iduće godine.

- Preseljenje pulske ispostave u nove prostorije ovisit će o trajanju postupka javne nabave. Stoga u ovom trenutku ne možemo predvidjeti točan datum preseljenja, ali HZZO poduzima sve da bi ispostava u što skorije vrijeme počela s radom u novom prostoru. Zavod je osigurao financijska sredstva za nabavu projektne dokumentacije i svih potrebnih radova te za uslugu stručnog nadzora i koordinatora zaštite na radu, navode iz HZZO-a.

Još u veljači ove godine pisali smo o tome da ispostava ove godine seli u novi prizemni prostor od 400 kvadrata u središtu grada, kako bi usluge bile dostupnije korisnicima. U taj prostor trebalo bi se smjestiti 13 službenika, a u tu kvadraturu su uračunata i četiri parkirališna mjesta u podrumu zgrade. HZZO je prizemni prostor prilagođen invalidima kupio početkom godine na javnom natječaju, uknjižio se i preuzeo ključeve.

Pulska ispostava pokriva 84.000 osiguranika i najveća je u Istri. Preseljenjem u centar grada konačno će se riješiti problem prostora koji traje još otkako je ispostava iseljena iz derutne matične zgrade na Portarati. Službenici su već pet godina smješteni u neuvjetnim prostorima u Uljanikovoj kasarni u Besenghijevoj ulici iznad Bulevara, čija je prodaja najavljena nakon što Uljanik nije uspio podmiriti svoja dugovanja. Zato je bilo nužno pronaći hitan smještaj za ispostavu HZZO-a.

Nova lokacija "zdravstvenog" u blizini Poliklinike Croatia, prema našem izvoru, puno je primjerenija budući da je u središtu Pule, uz osigurano veliko parkiralište iza zgrade. Pri odabiru se vodilo računa o mogućnosti pristupa ljudima koji se otežano kreću, a ovdje su rampe za invalide na prednjem i stražnjem ulazu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of