PRESTIŽNA NAGRADA

PULA PROGLAŠENA ZA GOSPODARSKI NAJUSPJEŠNIJI GRAD U HRVATSKOJ Boris Miletić: Poduzetnicima dajemo 9 milijuna kuna godišnje, ali važne su i druge mjere koje unapređuju život

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
(N. LAZAREVIĆ)

Posebno mi je drago što su osim Pule još tri istarska grada dobila nagrade za izvrsnost, čime je još jednom potvrđeno da su istarski gradovi u samom vrhu po pitanju razvoja, gospodarske situacije i kvalitete života, rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić

  

Zbog velikog interesa poduzetnika, Grad Pula povećao je iznos potpora za razvoj malog gospodarstva. Tako će Grad umjesto dosadašnjih milijun kuna, koliko je osigurano kroz program "Potpore Pula 2019", poduzetnicima uvećati sredstva na 1,5 milijuna kuna. Budući da je u nešto više od tri mjeseca od donošenja odluke iskorišten cjelokupan iznos od milijun kuna, odlučeno je odobriti još dodatnih 500 tisuća kuna kako bi se dodjela potpora mogla nastaviti do kraja 2019. godine.

Ova potpora je jedna od mjera koje su Pulu dovele među gospodarski najuspješnije gradove u Hrvatskoj, što je pokazalo istraživanje provedeno u sklopu projekta "Najbolji grad", a u kojem su sudjelovali svi hrvatski gradovi. U tom istraživanju, u kategoriji velikih gradova, Pula je proglašena gospodarski najuspješnijim gradom u državi. Izbor najboljih gradova po ekonomskim pokazateljima napravljen je na osnovu 14 kriterija, a potrebni podaci prikupljeni su u Financijskoj agenciji, Državnom zavodu za statistiku, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Ministarstvu financija te Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta. 

Škole i infrastruktura 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je da je Pula već drugu godinu za redom konkurirala za ovu prestižnu nagradu.

- Zbilja mi je drago što je ove godine upravo Pula proglašena gospodarski najuspješnijim gradom u kategoriji velikih gradova. Rezultat je to dugogodišnjeg, sustavnog rada upravo na području gospodarstva i mjera koje smo proveli, a koje daju rezultate, što je potvrdilo i ovo posljednje istraživanje. S više od 9 milijuna kuna pomažemo poduzetnicima u njihovom poslu, što nas svrstava među vodeće gradove u Hrvatskoj, a upravo smo ovih dana zbog velikog interesa poduzetnika odobrili još dodatnih pola milijuna kuna bespovratnih sredstava za 2019., rekao je Miletić.

Naglasio je da izravni poticaji Grada zasigurno pomažu u poslovanju, no važne su i ostale aktivnosti koje Grad redovno provodi.

- Tu mislim na unapređenje predškolskog i školskog sustava pa do ulaganja u infrastrukturu, čime se značajno unapređuje kvaliteta života u Puli. Posebno mi je drago što su osim Pule još tri istarska grada dobila nagrade za izvrsnost, čime je još jednom potvrđeno da su istarski gradovi u samom vrhu po pitanju razvoja, gospodarske situacije i kvalitete života, rekao je Miletić. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini