rovinj

Nabava opreme za unaprjeđenje nastave u rovinjskim srednjim školama: GRADSKI NOVAC ZA BOLJE UVJETE UČENJA


U prostorijama grada Rovinja održano je službeno potpisivanje Ugovora o korištenju sredstava Grada Rovinja za nabavu opreme potrebne za unaprjeđenje izvođenja nastave u rovinjskim srednjim školama. Talijanskoj srednjoj školi Rovinj dodijeljeno je 30 tisuća kuna za nabavu računalne i uredske opreme za izvođenje nastave, te opreme za izvođenje praktičnog dijela nastave za strukovno zanimanje medicinski kozmetičar. Srednjoj školi Z. Črnje Rovinj dodijeljeno je 70 tisuća kuna za nabavu školskih ormarića potrebnih za provođenje eksperimentalnog programa „Škola za život“. Strukovnoj školi Eugen Kumičić Rovinj dodijeljeno je 100 tisuća kuna za nabavu opreme potrebne za izvođenje nastave u predmetima hotelijersko turističkog smjera.

- Uvijek volim istaknuti da je znanje najisplativija investicija i naš ulog u budućnost. Grad Rovinj u tom pogledu, snažno pomaže obrazovanju s ciljem podizanja njegove kvalitete. Zato me posebno veseli današnje potpisivanje Ugovora sa rovinjskim srednjim školama na bazi kojeg ćemo putem financiranja potrebne opreme u ukupnom iznosu od 200 tisuća kuna unaprijediti izvođenje nastave te tako dati svoj doprinos podizanju uvjeta obrazovanja u Rovinju. Želim naglasiti kako će Grad Rovinj i ubuduće biti usmjeren na ulaganje u mlade i obrazovanje jer čvrsto vjerujem kako je to investicija koja se višestruko vraća svima nama, istaknuo je gradonačelnik Paliaga.

Na potpisivanju su uz gradonačelnika Marka Paliagu, nazočili zamjenik gradonačelnika Marino Budicin, pročelnica za društvene djelatnosti Edita Sošić Blažević, ravnateljica Talijanske srednje škole Rovinj Ines Venier, ravnateljica Srednje škole Z. Črnje Rovinj Ingrid Sau i ravnatelj Strukovne škole E. Kumičića Rovinj Emil Nimčević. (C. B. G.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter