POČETAK NASTAVE

Na prilazima pulskim školama obnovljeni pješački, orezano grmlje, postavljenje prepreke na prometnicama

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Matija Djanješić/CROPIX)

Uoči početka nove školske godine, Grad Pula je u suradnji s Policijskom upravom istarskom, Postajom prometne policije Pula i Pulaparkingom poduzeo sve potrebne aktivnosti kako bi učenicima omogućili siguran i nesmetan prilaz školama.

Tako je u zonama škola obnovljena horizontalna prometna signalizacija, a tamo gdje je bilo potrebno uklonjeno visoko raslinje koje je zaklanjalo prometne znakove kao u slučaju osnovnih škola Štinjan, Vidikovac i Kaštanjer.

Kako bi se dodatno povećala sigurnost na pješačkom prijelazu kojeg koriste učenici škole Stoja, na dijelu Ulice Ljudevita Posavskog (kod pješačkog prijelaza) postavljene su jastučaste umjetne izbočina, a još jedne postavit će se prema Ulici Veruda.

U narednim će tjednima djelatnici policije pojačano nadzirati promet u blizini pulskih škola i vrtića, a mališanima će u prometu pomagati i djelatnici Prometne jedinice mladeži.

Grad Pula, u suradnji s brojnim uključenim partnerima, za dječje vrtiće i prve razrede osnovnih škola provodi preventivnu akciju u sklopu koje je organizirano gledanje edukativnog filma o prometu nakon čega slijedi predavanje o ponašanju pješaka i ostalih sudionika u prometu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini