TRAŽI SE NOVA LOKACIJA ZA NOGOMETNI KAMP

Na Marsovom polju umjesto nogometaša Istre 1961 - REKREATIVCI I KUĆNI LJUBIMCI

Grad će Marsovo polje urediti, kao što i Sporazum s državom kaže, za javni sportski i rekreacijski sadržaj. Na tom prostoru svaki dan veliki broj naših sugrađana boravi i mi mu želimo dati dodatnu notu uređenjem, dodatkom sportskih i rekreacijskih sadržaja za djecu, odrasle i kućne ljubimce, odgovorio nam je pulski gradonačelnik Filip Zoričić, potvrdivši da se kamp Istre 1961 neće graditi na Marsovom polju

| Autor: Goran ROJNIĆ
Marsovo polje (Arhiva)

Marsovo polje (Arhiva)


Na aktualnom satu pulskog Gradskog vijeća održanom u srijedu, pulski gradonačelnik Filip Zoričić istaknuo je da "teren na Marsovom polju ostaje na korištenje građanima i njihovim ljubimcima". Nadovezao se pulski gradonačelnik na odgovor pročelnice za društvene djelatnosti Elvire Krizmanić Marjanović da "postoji plan za Marsovo polje, gdje bi se već dogodine trebala uređivati sportsko-rekreativna zona".

Stoga smo za pojašnjenje - znači li to da Istra 1961 neće na Marsovom polju graditi nogometni kamp, što je intencija kluba već deset godina - upitali upravo pulskog gradonačelnika. Zanimalo nas je da li to znači da Grad Pula definitivno odustaje od toga da područje bivšeg vojnog poligona ustupi NK Istri 1961 za projekt izgradnje nogometnog kampa.

Moguće izvan Pule

- Grad će Marsovo polje urediti, kao što i Sporazum s državom kaže, za javni sportski i rekreacijski sadržaj. Na tom prostoru svaki dan veliki broj naših sugrađana boravi i mi mu želimo dati dodatnu notu uređenjem, dodatkom sportskih i rekreacijskih sadržaja za djecu, odrasle i kućne ljubimce. Vidimo to i dalje kao otvoren prostor za druženje i prirodu, uz šumu koja je uz polje. Uza sve to, time šaljemo poruku da brinemo i za ostale sportove, odgovorio nam je pulski gradonačelnik Filip Zoričić, potvrdivši da se kamp Istre 1961 neće graditi na Marsovom polju.

Inače, projekt izgradnje nogometnog kampa na Marsovom polju sadržavao je izgradnju tri nogometna terena s modernom podlogom i rasvjetom, od čega jedan s manjom tribinicom te objekta gdje bi se smjestile svlačionice, teretana, restoran, klupski uredi, prostorije za medicinske službe i sobe za igrače, kako seniorskog tako i omladinskog pogona. Cijeli projekt financirao bi klub, a dovoljno je reći da jedan teren i njegova infrastruktura košta oko 3,5 milijuna kuna.

Kako je pulski gradonačelnik potvrdio da od nogometnog kampa neće biti ništa na Marsovom polju, zanimalo nas je hoće li Grad Pula ponuditi klubu neku drugu lokaciju za realizaciju tog projekta.

- Ja sam gotovo jednom tjedno na liniji s Upravom kluba i imamo fantastične odnose. Grad će sufinancirati konstrukciju za nove klupe te u potpunosti obnoviti zapušteno pomoćno igralište na "Drosini", a razgovaramo oko potencijalnih ostalih investicija u sam stadion. Također su upoznati s našom projekcijom Marsova polja i našim angažmanom oko traženja prostora od 60.000 metara kvadratnih kako bismo napokon imali kampus kakav ne samo klub i grad, već i cijela Istra, zaslužuju. Bila bi to četiri nogometna terena i ostali sadržaji za sve nogometne kategorije kluba. U razgovoru s Upravom jasno je vidljiva njihova želja da klub bude visoko organiziran pa to i meni daje motivaciju, poručio je gradonačelnik Zoričić.

Za sada nije poznato gdje i kada će zemljište biti ustupljeno Istri 1961, no Zoričić u nastavku odgovora navodi da nije isključeno da ne bude na području Grada Pule.

Vitalan za razvoj

- Što se tiče lokacije, naš nadležni odjel je dobio uputu po tom pitanju, a razgovarat ćemo i s obližnjim općinama Puljštine na tu temu, kao i s državom, već drugi tjedan, zaključio je pulski gradonačelnik.

Više od deset godina Marsovo polje držalo se idealnim mjestom da se u neposrednoj blizini "Drosine" izgradi nogometni kamp i mislilo se da će se ustupanjem zemljišta od strane države svladati zadnja prepreka da se napokon konkretno pokrene projekt nogometnog kampa. I dok su prva dva privatna vlasnika kluba željela uz nogometni kamp s više terena graditi i turistički/zdravstveni sadržaj kojim bi ostvarivali prihode, sadašnji vlasnici žele izgraditi isključivo sportski kamp, koji bi služio za treniranje seniora i omladinskog pogona te u kojem bi boravili igrači kluba.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter