NASTAVAK PRIČE

Muškarci pronađeni danas ujutro u Puli u kamionu su iz AFGANISTANA

| Autor: Marcello ROSANDA
Afganistanci u Puli

Afganistanci u Puli


Migranti koje su jutros otkrili radnici izvođačke tvrtke po dolasku kamiona iz Bugarske više nisu u Puli. Neslužbeno saznajemo i njihovu zemlju porijekla, a to je Afganistan, te da će biti prepraćeni u drugu policijsku upravu, i to onu na čije područje tvrde da su ušli u Hrvatsku. Također, naši izvori otkrivaju da se radi o mlađim muškarcima srednje dobi čija je točna dob još uvijek nepoznata.

Naime, nesretni migranti imaju značajno drugačiju priču od one koja je na prvu bila najvjerojatnija. Oni kažu da su iz Bosne i Hercegovine ilegalno ušli u Hrvatsku šumskim putovima. To se, dakle, kosi s prijašnjim neslužbenim izvorima koji su nam potvrdili da je kamion, koji je krenuo iz Bugarske napunjen materijalom, bio cijelo vrijeme plombiran, odnosno zapečaćen, pa je bilo za pretpostaviti da su se putnici ukrcali upravo u Bugarskoj, izdržavši tako gotovo poludnevno putovanje.

Podsjetimo, rano jutros nešto prije osam sati u pulskom kvartu Valvidal na gradilištu jedne stambene zgrade radnici tvrtke izvođača otvorili su kamion u kojem se prevozio mini gips iz Bugarske.

No, pritom su naišli na dvojicu migranata. Teretni je kamion krenuo iz Bugarske, obavio jedno stajanje u Rijeci, te potom stigao na gradilište na Valvidal.

Konsternirani radnici, ali i vozač kamiona, tvrde da nisu imali pojma da uz gips prevoze i žive osobe, i to vjerojatno migrante s bliskog istoka. Zanimljivo je da je prilikom otvaranja kamiona dvojac imao zaštitnu maskicu na licu.

Na lice mjesta odmah je pristigla policija koja ih je privela. Na naš upit, glasnogovornica istarske policija Suzana Sokač potvrdila je da su jutros oko 7.25 sati u Ulici Bože Gumbca u Puli zatečena dva strana državljana, za koje se sumnja da u Hrvatskoj borave nezakonito.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater