SVEČANO U PULSKOM AQUARIUMU

Morska kornjača Victoria puštena u divljinu. Aquariumu uručen certifikat Friend of the sea te World Sustainability Organization

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Nakon devet mjeseci oporavka mala trogodišnja kornjačica Victoria puštena je u divljinu u pratnji nekoliko stotina okupljenih građana i turista (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Nakon devet mjeseci oporavka mala trogodišnja kornjačica Victoria puštena je u divljinu u pratnji nekoliko stotina okupljenih građana i turista (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Svečano je bilo u petak u pulskom Aquarium. Direktorici i osnivačici Mileni Mičić uručena su dva certifikata. Aquarium u utvrdi Verudela dobio je od organizacije Friends of the Sea certifikat kojim je potvrđeno da je to održivi aquarium u skladu s kriterijima te organizacije. Drugim certifikatom dobili su od World Sustainability Organization (Svjetske organizacije za održivost) pravo korištenja loga oporavilišta za morske kornjače.

Glavni cilj Svjetske organizacije za održivost je poticanje razvoja tvrtki u održivom smjeru, a primitkom certifikata Friend of the sea Aquarium se obvezuje na društvenu odgovornost i aktivno uključivanje u programe uzgoja ugroženih vrsta, sve u svrhu očuvanja divljih populacija životinja te morskih ekosustava kroz vlastito poslovanje. Pulski Aquarium je još jednom prepoznat od strane nacionalnih i međunarodnih institucija zbog provođenja aktivnosti zaštite morskih kornjača i ostalih gmazova te kritično ugroženih plemenitih periski.

XDFVD

Karin Gobić i Mileni Mičić iz Aquariuma te Paolo Bray i Roberto Lombardi iz Friends of the Sea

Potom su iz oporavilišta, u utvrdi, do plaže Ambrela nosili kornjaču Victoria. Nakon devet mjeseci oporavka ova mala trogodišnja kornjačica puštena je u divljinu u pratnji nekoliko stotina okupljenih građana i turista koji su tada bili na plaži.

Kada su je u pulski Aquarium primili imala je 1,3 kilograma težine i bila dugačka 21 centimetar. Sada je samo malo narasla, na 25 centimetra, ali je znatno dobila na težini. Mjerila je 2,3 kilograma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter