BORBA PROTIV PObAČAJA

MOLITELJI INICIJATIVE "40 DANA ZA ŽIVOT" DO KONCA MJESECA U PULI Tvrde da za to imaju dobar razlog. Evo koji

| Autor: Mihael STOJANOVIĆ
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Okupljaju kršćane svih denominacija, ali i nevjernike, a cilj im je, kako kaže predsjednik udruge Ante Čaljkušić, promovirati kulturu života * Osim u Puli, inicijativa "40 dana za život" počela je djelovati i u drugim gradovima u Istri poput Poreča i Labina, a uskoro će i u Umagu

 

U blizini pulske Opće bolnice od 23. rujna do 1. studenog prisutni su molitelji inicijative "40 dana za život". Od jutra do večeri tamo sjede pripadnici koji vjeruju u moć molitve, s pro-life plakatima koji su postavljeni na ogradi. Nerijetko je to od dvoje do šestero osoba, a njihov cilj je borba protiv pobačaja.

Osim u krugu bolnice, prisutni su i na Facebooku, na kojem u vrijeme inicijative objavljuju molitve. Glas Istre odlučio je upoznati te ljude stoga nas je molitvena ekipa uputila na razgovor s čelnikom organizacije, Ante Čaljkušićem koji je sumirao najbitnije vrijednosti organizacije koju zastupa i sve načine na koji oni djeluju. 

Za vrijeme bdjenja ljudi iz inicijative "40 dana za život", koji toliko dana borave pred bolnicama, broj pobačaja se u nekim mjestima smanji za 20 do 50 posto. Tvrdi to čelnik inicijative, Zagrepčanin Ante Čaljkušić, dodavši da im je tako reklo medicinsko osoblje s kojim su u kontaktu. Dodaje da je njihov cilj promovirati kulturu života.

- Okupljamo kršćane svih denominacija, no nisu sve osobe koje su naši članovi ujedno i vjernici, govori i dodaje da u organizaciji ima ateista i agnostika. Smatra zdravorazumskim da ljudski život počinje začećem i govori kako to nije vjersko i svjetonazorsko pitanje, već u prvom redu moralno i znanstveno. Smatra da se zaboravlja ili ne želi govoriti o samom dostojanstvu majčinstva i očinstva.

"To je pitanje zdravog razuma koje se vidi i po primjeru otočne države Malte. Bez obzira na razlike u svjetonazoru, iako Malta dozvoljava istospolnim parovima udomljavanje djece, po pitanju pobačaja je jasna - on je zabranjen. Ne morate imati isti svjetonazor s nekim da biste se složili da je pitanje pobačaja zdravorazumsko, a ne teološko", smatra Čaljkušić.

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of