PULSKI HDZ UPOZORAVA

"Mjesni odbori imaju novac. Ne treba sve trošiti na sadnice i fritaje. Ulice u Busoleru, Valdebeku i Štinjanu su loše, a rasvjeta nikakva"

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Pulski HDZ na izbore za mjesnu samoupravu ove nedjelje izlazi s listama kandidata u sedam mjesnih odbora, Kaštanjeru, Monte Zaru, Monvidalu, Starom Gradu, Svetom Polikarpu-Sisplacu, Valdebeku i Verudi. Predsjednica gradskog HDZ-a Marija Slišković kaže da su liste predložene u onim mjesnim odborima gdje je članstvo bilo zainteresirano za poboljšanje kvalitete životnog standarda i svakodnevice.

- Sve naše liste povezane su zajedničkim Programom za bolji životni standard. Vrlo mali broj građana razumije što je to mjesni odbor, što rade vijećnici. Građani ne znaju da se za svoje probleme mogu prijaviti mjesnom odboru, a njihovi predsjednici moraju im približiti svoj rad i planove. Građani trebaju znati da se za aktivnosti mjesnih odbora osiguravaju financijska sredstva u gradskom proračunu, ali i sredstva na osnovu prihvaćenih programa MO-a, kazala je Slišković.

Podsjetila je da se za tzv. male komunalne akcije uređivanja i održavanja komunalne infrastrukture osigurava od 70 do 130 tisuća kuna iz proračuna.

- Taj se novac može utrošiti u nešto što je zajedničko građanima, ne samo za sadnice i fritaje jer to nije smisao MO-a, rekla je Slišković. Među problemima u gradu istaknula je manjak parkirališta, ali i ona divlja koja treba urediti.

Velik je problem glomaznog otpada, nedovoljno je zelenih otoka i reciklažnih punktova. Prema riječima Slišković, u Valdebeku, Štinjanu i Busoleru prometnice su loše, a rasvjeta nikakva.

- Autobusne linije treba prilagoditi djeci da bi ih busevi dovezli do škola, a ne da pješače uz rub opasnih prometnica. U Valdebeku i na Verudi potrebno je izgraditi kružne tokove, a nužne su i pametne klupe na više lokacija, pogotovo na tržnici i rekreacijskim zonama gdje se okuplja veći broj ljudi, smatra predsjednica pulskog HDZ-a.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom