MALOBROJNI, ALI VEDRA DUHA

Maturanti pulske Ekonomske škole iz 1960. proslavili 60 godina od ispita zrelosti "VIDIMO SE OPET ZA 70. OBLJETNICU"

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Prošlog tjedna okupili su se učenici Ekonomske škole Pula da bi proslavili 60. godišnjicu mature i prisjetili se najljepših školskih dana.

foto

Na proslavi 60. obljetnice

- Nas, svega 11 iz razreda, koji je značajnu među između rane mladosti i zrelosti prošao godine 1960., okupilo se kako bi probudili sjećanja na đačke dane provedene u Srednjoj ekonomskoj školi u Puli, koja se tada nalazila u zgradi Naučne biblioteke, javila nam je Klaudija Velimirović. Okupljeni slavljenici evocirali su uspomene iz doba kad su polagali ispit zrelosti pregledavajući stare fotografije, među kojima je jedna skupna, i jedna kao plakatni prikaz koji im je te davne 1960. godine izradio legendarni Alojz Orel.

foto

"Ekonomisti" 1960. godine

- Prisjetili smo se nama veoma dragih i štovanih profesora: Stanislava Branta, direktora škole, Đurđe Minćir, Asje Alaćević, Alberta Šajberta, Krunoslave Šimatović, Mire Ravlić i, nažalost, nekih od naših bivših kolega i kolegica koji više nisu među živima. Nekoliko njih bolest je spriječila da nam se pridruže, a neki su daleko, jedna čak u Australiji. Proteklo razdoblje pobijelilo je mnoge crne kose, nekima dodalo po koji kilogram, ali nas to nije spriječilo da se prisjetimo anegdota iz "najljepšeg, đačkog doba", rekli su nam maturanti.

foto

"Ekonomisti" 1960. godine

Prisjetili su se i studentskih dana, barem onih kojih su nastavili školovanje na fakultetima u Zagrebu i Rijeci. U Zagrebu je studiralo njih osmero i uvijek su se držali skupa pa ih je okolina označila kao "Istrijane". S diplomama u džepu razmiljeli su se po većim tvrtkama u Istri i s vremenom zauzimali važne funkcije.

- Ugodno raspoloženi družili smo se šest sati i susret zaključili obećanjem da ćemo se sigurno naći za 70. obljetnicu i s prijetnjom da nitko ne smije izostati, poručila je Velimirović.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of