NAJNOVIJE


LIŽNJAN

Načelnik Općine Marko Ravnić opovrgava sve navode vezane uz područje Kuja i najavljuje tužbu: RUŠIT ĆU OGRADU AKO TREBA

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Napokon se pojavio ozbiljni investitor koji se ujedno i jedini javio na oba natječaja koje je Općina raspisala tijekom 2018. godine, jedan koji se tiče prava građenja na turističkoj zoni Kargadur, i drugi zakup zone rekreacije na zoni Matićev Pisak. Napominjem da je i u natječaju točno navedeno što se na tom području smije a što ne smije raditi, kaže načelnik Marko Ravnić

 

- Matićev Pisak mora ostati otvoren za javnost i ako se ikada uopće pokuša ograditi obala i onemogućiti pristup mještanima do plaže, učinit ćemo sve što možemo da to spriječimo, pa čak i rušiti osobno ogradu ako treba, poručuje Marko Ravnić, načelnik Općine Ližnjan, reagirajući na sumnje i optužbe koje su prekjučer iznesene na račun Općine povodom davanja u koncesiju tog područja Marini Ibacom iz Banjola.

Ravnić podsjeća da su Karigadur, Kuje 1 i Kuje 2 postale turistička područja u prostornom planu Općine Ližnjan još 2009. godine, dok je istovremeno Matićev Pisak postao rekreacijska zona, te da to nije odluka novijeg doba.

Vesele se svim tim investicijama

- Moram konstatirati da su izjave koje je uputio gospodin Damir Grünbaum notorne neistine i klevete. Općina Ližnjan dugi niz godina žudi za napretkom i razvojem, a naročito u vidu turizma gdje za razliku od susjednih općina, na svojih 30 kilometara obale, nema još razvijen niti jedan turistički kompleks uz more. To je jedan od razloga zašto i financijski zaostajemo za ostalim općinama uz more u Istri, ali i duž cijele naše obale. Iako su prostornim planom utvrđena turistička područja i planirano je što se točno i gdje može graditi, samo u zadnje tri godine posjetilo nas je 30-ak zainteresiranih investitora koji su odustali jer u tim zonama nema infrastrukture, pa je realizacija, primjerice, hotela na tom području jedna jako zahtjevna i skupa investicija. Napokon se pojavio ozbiljni investitor koji se ujedno i jedini javio na oba natječaja koje je općina raspisala tijekom 2018. godine, jedan koji se tiče prava građenja na turističkoj zoni Kargadur, i drugi zakup zone rekreacije na Matićevom Pisku. Ponovo napominjem da je i u natječaju točno navedeno što se na tom području smije a što ne smije raditi, a zainteresirani investitor je na natječaj točno dostavio plan i program investicije koji se poklapa s uvjetima natječaja, u što svatko tko je zainteresiran može dobiti uvid, napominje Ravnić.

Usput je opovrgnuo gotovo sve navode izrečene pred novinarima na konferenciji za tisak na Matićevom Pisku, dodajući da su s koncesionarom Dorijanom Pipunićem imali problema, od toga da je bez dozvola nasipavao šljunak na plažu do beach bara Kalahari, pa do toga da im je ostao dužan iznos zakupnine za 2018. godinu koji je dospio još u lipnju prošle godine. Općina je, kaže Ravnić, morala pokrenuti ovršni postupak protiv njega radi prisilne naplate. Potpuno odbacuje i, kako navodi, lažne izjave o pogodovanju bilo koje vrste kao i o prenamijeni zemljišta koje je investitor kupio od privatnih vlasnika.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam