SUKOB NA VRHUNCU

Livio Bolković od sutra više ne može ući u prostor Uljanika i obavljati svoje poslove

| Autor: Marcello ROSANDA
Samir Hadžić / Livio Bolković (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Samir Hadžić / Livio Bolković (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Livio Bolković, mali dioničar novog Uljanika, nakon teških riječi koje je uputio direktoru Samiru Hadžiću od sutra više pravno, a ni fizički, ne može ući u koncesijski prostor Uljanika i obavljati svoje poslove. Bolkoviću je istekao ugovor o sporednoj djelatnosti, a ni jedna ni druga strana nisu pokazale inicijativu po pitanju njegovog produžavanja. Bolković želi podkoncesiju, budući da bi tako plaćao bitno manju rentu, dok Hadžić tvrdi da takvo što nije moguće.

"Od sutra mi službeno ne možemo ući u Uljanik. Nitko iz Motortecha, ni vozila ni ljudi. Zapriječen nam je pristup i jednostavno ne možemo više raditi", kaže Bolković, kojem je ugovor istekao još u kolovozu. U razgovoru ne krije da je, zajedno s ostalim tvrtkama, zainteresiran za podkoncesiju.

"Nitko nas nije zvao ni pitao želimo li produžiti ugovor. Nismo smatrali da mi moramo pitati što je s time, već da će nam koncesionar poslati prijedlog novog ugovora. Nas zanima podkoncesija, ali ako bi taj proces trajao previše, spremni smo i produžiti ugovor. Osporavaju nam mogućnost podkoncesije, ali mi mislimo da bi je trebali dobiti", kaže Bolković i napominje da mu produžavanje ugovora svakih šest mjeseci znači veliku nestabilnost.

"Mi sada trpimo ozbiljnu štetu. Imamo ugovorene poslove od preko dva milijuna eura. Prošli tjedan smo ugovorili posao u vrijednosti od skoro 100 tisuća eura, i još mnogo njih. To su ozbiljni poslovi. Nećemo se svađati, problem će rješavati pravnici", zaključuje Bolković.

Na njegove navode nazvali smo direktora Hadžića koji kaže da je prošlo dva mjeseca od isteka ugovora te bi svako Bolkovićevo zadržavanje na prostoru Uljanika bio protuzakonito.

"Nisu se potrudili regulirati svoj pravni status. Dva mjeseca je Bolković skakao po medijima i izjavljivao svašta, a nije se sjetio pitati produženje ugovora. Uostalom, javno je govorio o tome da je ugovor lihvarski i da ga neće potpisati. Dakle, što onda hoće? Podkoncesija kakvu on želi se dodjeljuje povezanom društvu, a tome mora dati suglasnost Vlada RH. Jednostavno je - Bolković ne ispunjava nijedan uvjet. Uostalom, njegova tvrtka nikada ni nije bila podkoncesionar", rekao je Hadžić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom