NACIFAŠISTIČKI SIMBOLI NA PULSKOJ ZELENICI

KUPANJE S POGLEDOM NA SVASTIKU: Ni uz najbolju volju ustaško U ne može se uklopiti u EU

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Zlokobni karakter grafita izdajnički otkrivaju dva uha na "U" (Z. STRAHINJA)

Pretpostavljam da je to učinio netko tko se još uvijek nije pronašao, niti si je posložio sve stvari u glavi. Mogao je to netko našarati i na asfalt, na stijenu ili na neki drugi zid. Nažalost, napravio je to na našem zidu, rekao nam je Denis Kapov čija obitelj posjeduje parcelu uz more

Nacistička svastika i veliko ustaško slovo "U" osvanuli su na jednom od starih kamenih zidova na Zelenici kod stare Klaonice na Stoji. Teško je reći koliko dugo grafiti već stoje na zidu, ali s obzirom da ih ni mnogi domaći kupači, koji već neko vrijeme dolaze na Zeleniku guštati uz more, nisu ranije primjećivali, očito je da su novijeg datuma.

- Okrenem glavu od sunca pa moram gledati u taj kukasti križ. To nam zaista ne treba ovdje, rekla nam je jedna kupačica sa Stoje.

Grafiti se nalaze na kamenom zidu između ograđenog područja bivše Klaonice i vila na Zelenici. Između dva stabla kočoperi se velika crna masna svastika, nešto bliže prema moru je i veliko crno ustaško slovo, kojem je netko želio pridružiti slovo "E" da bi sve zamaskirao pod akronimom Europske unije. No, teško je prikriti zlokobni karakter izvornog grafita kada iz slova strše dva izdajnička "uha". Na zidu je i jedan višebojni grafit, očito stariji i očito nekog drugog karaktera i poruke.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini