U pulskoj gradskoj knjižnici

Književni susret s talijanskom spisateljicom Guiom Risari


Talijanska spisateljica Guia Risari gostovala je jučer u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Ova autorica knjiga za djecu i mlade održala je dva susreta s učenicima Talijanske osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" kroz radionice čitanja i kreativnosti. Prvašićima je predstavila svoju knjigu "L’alfabeto dimezzato" uz igranje abecedom, a učenicima drugih razreda djelo "Il cavaliere che pesto' la coda al drago", a tu je bilo govora i o strahovima.

Autorica je ostvarila vrlo dobru komunikaciju s djecom, potičući ih na interaktivno učenje uz igre, asocijacije, nadopunjavanje riječi, slaganje pojmova te obogaćivanje rječnika. Osim što su čitali njezina djela, raspravljali su o njima, kreirali nove priče potaknuti postojećim podacima, te "rješavali" se strahova.

Guia Risari diplomirala je u Milanu, a potom je živjela u Francuskoj, gdje je proučavala literaturu migracija. Objavila je djelo o talijanskom antisemitizmu. Prevela je brojne knjige i objavila članke, nadrealističke tekstove, dječje knjige, poeziju i fikciju. Autorica je brojnih knjiga za djecu. Učestalo gostuje na festivalima, u školama, knjižarama i knjižnicama s raznim programima - radionicama, čitanjima, tečajevima - namijenjenima publici svih dobnih skupina.(V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini