RADNIČKA FRONTA

KATARINA PEOVIĆ: Imamo šansu ući u Sabor i mijenjati stvari. DAJTE NAM SVOJ GLAS, NEĆE BITI BAČEN!

| Autor: Borka PETROVIĆ
Hrvoje Štefan, Katarina Peović i Goran Matić (B. PETROVIĆ)

Hrvoje Štefan, Katarina Peović i Goran Matić (B. PETROVIĆ)


Mnogi će u predizborno vrijeme obećavati brda i doline, no mi glasačima nudimo konkretne mjere s kojima možemo pomoći. Posebno je to bitno za Istru i Pulu koja je grad bez industrije, uništene brodogradnje, iz kojeg mladi masovno iseljavaju, a umirovljenici žive sve lošije, kazala je Peović

Katarina Peović, nositeljica zajedničke liste koalicije zelenih i lijevih stranaka Možemo!, Radnička fronta, Nova ljevica, ORaH za VIII. izbornu jedinicu održala je danas na Narodnom trgu u Puli konferenciju za medije na temu "Političke i gospodarske prilike u Istri".

- Mnogi će u predizborno vrijeme obećavati brda i doline, no mi glasačima nudimo konkretne mjere s kojima možemo pomoći. Posebno je to bitno za Istru i Pulu koja je grad bez industrije, uništene brodogradnje, iz kojega mladi masovno iseljavaju, a umirovljenici žive sve lošije, kazala je Peović dodajući da niti jedan grad, a kamoli cijela država, ne bi smjeli temeljiti svoju ekonomiju na turizmu i uslužnim djelatnostima s niskom dodanom vrijednošću što se sada zorno pokazalo.

Planski poticaji

Peović je upozorila i na potrebu širenja vlastite proizvodnje - plansko poticanje onih sektora privrede koji proizvode važna dobra i to putem javnog sektora. Govoreći da su njihove socijalne i ekonomske politike konkretne, kazala je da oni podržavaju razvoj velikih poslovnih subjekata, poput brodogradnje koja je nažalost devastirana, uz koje svoje poslovanje vežu brojni manji poslovni subjekti i poduzetnici.

- Ova je kriza dobro pokazala da Hrvatska mora imati svoju proizvodnju lijekova i medicinske opreme, ali i koliko je važna poljoprivredna proizvodnja, kazala je Peović, dodajući da je porazna činjenica da više od 50 posto hrane uvozimo. Peović je naglasila i važnost stanogradnje napomenuvši da u Hrvatskoj čak 70 posto mladih, u dobi između 25 i 35 godina, živi s roditeljima i u tome smo među najlošijima u Europi te pozvala sve da izađu na izbore i glasaju za njih, a protiv dosadašnjih politika koje nisu u korist većine.

Nužan zaokret

- Imamo šansu ući u Sabor i mijenjati stvari. Dajte nam svoj glas, neće biti bačen, zaključila je kandidatkinja RF-e.

Goran Matić, Puljanin s liste RF-e, naglasio je da je trenutno politici potreban potpuni zaokret u svim sferama javnog života, a Restart koalicija to ne nudi.

- Restart koalicija nudi IDS koji je već godinama na vlasti. Glas za IDS je glas da ljudi i dalje ne mogu naći podstanarski stan ljeti ili ako imaju djecu, glas je to za privatizaciju plaža i nastavak prelamanja svih kriza preko leđa radnika te glas za kvazi slobodu medija, naglasio je Matić.

Prije konferencije članovi ove stranke družili su se s građanima Pule te ih darivali sadnicama cvijeća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini