PULA SPORT "ZEZNUO" PROJEKT

KAKAV GAF! U konstrukciju za pričuvne igrače na Drosini upucali 150.000 kuna. Gledatelji u prvim redovima zbog nje ne mogu pratiti utakmicu, a VAR ne može snimati gotovo 20 metara aut linije!

Zbog te greške gledatelji koji sjede u prvih nekoliko redova zapadne tribine ne mogu normalno pratiti utakmicu. Treba pritom imati na umu da su u prvim redovima, odmah iznad konstrukcije, obično smještene osobe s invaliditetom i djeca. Kako doznajemo, primjedbu na to imao je i Hrvatski nogometni savez, budući da zbog konstrukcije van gabarita VAR ne može snimati gotovo 20 metara aut linije

| Autor: Marcello ROSANDA
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Radovi na novoj konstrukciji za klupe rezervnih igrača koja je nedavno postavljena na gradskom stadionu "Aldo Drosina" nisu izvedeni ispravno te je pitanje hoće li se morati potrošiti još javnog novca za sanaciju ovog kiksa. Naime, konstrukcija je gotovo pola metra previsoka, točnije 46 centimetara, a proteže se dvadesetak centimetara previše u dužinu, pa tako prekriva vidljivost na dobar dio terena s tribina.

Zbog te greške gledatelji koji sjede u prvih nekoliko redova zapadne tribine ne mogu normalno pratiti utakmicu. Treba pritom imati na umu da su u prvim redovima, odmah iznad konstrukcije, obično smještene osobe s invaliditetom i djeca. Kako doznajemo, primjedbu na to imao je i Hrvatski nogometni savez, budući da zbog konstrukcije van gabarita VAR ne može snimati gotovo 20 metara aut linije!

Neslužbeno saznajemo da je zbog nastalog problema jedan od čelnih ljudi pulskog SDP-a i čest posjetitelj utakmica NK Istre 1961 Siniša Gordić uputio službeni dopis Gradu Puli, odnosno pročelnici upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivani Sokolov. Zanimalo ga je tko će, o čijem trošku sanirati grešku i u kojem roku. Njegov je upit proslijeđen gradskom poduzeću Pula sport koji, između ostalog, upravlja i održava gradski stadion te je odgovoran za sve radove na Drosini. Direktor te firme Mario Peruško je dopis proslijedio NK Istri 1961 koja je, koliko je poznato, sudjelovala u tom projektu utoliko što je financirala same klupice te je predložila izgled i odgovarajuće mjere konstrukcije. No, ostatak posla, odnosno dobavu, montažu i nadzor radova odradio je Pula sport.

Konkretno, Pula sport je prema idejnom rješenju kluba proveo prikupljanje ponuda, te je na javnom natječaju posao dobila tvrtka Special iz Pazina koja je odradila sve osim kupnje samih klupica. Iako je NK Istra 1961 inicijator i krajnji korisnik opreme, nadzor i praćenje radova bila je, podsjetimo, obaveza Pula sporta.

Iz te gradske tvrtke priznaju da je došlo do greške te najavljuju da će "u daljnjoj suradnji s klubom pronaći najbolje rješenje za nastali problem zaklanjanja pogleda na dio aut linije zapadne strane travnjaka radi istaka nadstrešnice konstrukcije za rezervne igrače".

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter