PROMJENA NA ČELU TVRTKE

Ivica Butorac, novi predsjednik Uprave Brijuni Rivijere: Nakon sezone ćemo podvući crtu i vidjeti U KOJOJ SU FAZI PLANIRANI PROJEKTI

| Autor: Marcello ROSANDA
Ivica Butorac, novi predsjednik Uprave Brijuni Rivijere (arhiva Glasa Istre)

Ivica Butorac, novi predsjednik Uprave Brijuni Rivijere (arhiva Glasa Istre)


Pulski HDZ-ovac Ivica Butorac novi je predsjednik Uprave Brijuni Rivijere. Inače vijećnik u istarskoj Skupštini, ali i član Uprave Down syndrom centra, Butorac je na tu poziciju izabran 23. lipnja na prijedlog većine u Skupštini društva. Inače, država je vlasnik dvije trećine, a Istarska županija jedne trećine društva.

"Bivšoj predsjednici Uprave Sanji Bežan je istekao mandat, a ja zadovoljavam sve zakonske uvjete za to imenovanje. Brijuni Rivijera trenutno ima 12 zaposlenih na neodređeno, dok broj sezonaca varira ovisno o potrebama sezone", rekao je Butorac.

Upitan o planovima i ciljevima kaže da je trenutno prioritet privesti ovu turističku sezonu kraju, budući da je i kamp Pineta dio tog trgovačkog društva, da bi se mirno ušlo u jesen. Nakon toga će, kaže, sjesti i podvući crtu te vidjeti u kojoj su fazi planirani projekti s kojima Brijuni Rivijera upravlja.

"Ukoliko bude bilo zainteresiranih investitora, te ćemo projekte i realizirati štiteći interese tvrtke i Republike Hrvatske. Na jesen ćemo prvo analizirati postojeće projekte u našem portfelju - Muzil, Hidrobaza, Saccorgiana, Katarina Monumenti i kamp Pineta", kazao je Butorac i pojasnio da je još uvijek u fazi operativnog preuzimanja društva i tek se upoznaje sa svakodnevnim poslovanjem.

Podsjetimo, Brijuni Rivijera je osnovana 2003. s ciljem upravljanja određenim projektima i lokacijama od gospodarskog značaja za Istru i Hrvatsku. Trebala je staviti, uz pomoć investitora, u funkciju turizma bivše vojne i druge atraktivne zone južne Istre. No, niti jedna lokacija u sklopu istoimenog projekta nije do sada zaživjela, a u tijelima tvrtke su se izmjenjivali uglavnom politički kadrovi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini