VOZITE ODGOVORNO

I U NEDJELJU AKCIJA POLICIJE: Posebna pozornost na brzinu vožnje, korištenje sigurnosnog pojasa, konzumiranje alkohola i korištenje mobitela za vrijeme vožnje

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Kako bi se održalo povoljno stanje sigurnosti na istarskim prometnicama, policijski službenici će i tijekom nedjelje nastaviti provoditi pojačane aktivnosti u prometu. Naglasak će biti na sprječavanju i sankcioniranju najtežih prekršaja, a posebice tzv. četiri glavne ubojice u prometu: alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

Osim toga, policija će aktivnosti usmjeriti prema recidivistima, odnosno osobama koje grubo krše prometne propise te prema ranjivijim skupinama sudionika u prometu: vozačima motocikla i mopeda, biciklistima i pješacima.

Nadzor prometa obavljat će se na većem broju lokacija, a u poduzimanje aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa, kao što su uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i drugo

- Svjesni smo činjenice kako je aktivnost prometne policije samo jedan od čimbenika kojim se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica te da se primjerena sigurnosti u cestovnom prometu ne može ostvariti isključivo i samo poduzimanjem mjera policije, već i odgovornim ponašanjem svih sudionika u prometu.

Stoga sudionicima u prometu savjetujemo da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila te brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti. Također da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje i ne koristite mobitel tijekom vožnje, naveli su iz PU istarske.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum